A Stadler nyerte a Bombardier vonatok karbantartását a MÁV-nál

Eredményesen zárult a Magyar Államvasutak Zrt. 10 darab Bombardier Talent villamos motorvonat karbantartására vonatkozó közbeszerzési eljárása, amelyet még tavaly év végén írt ki a vasúttársaság. A múlt hét pénteken záruló közbeszerzést a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. nyerte.

A leányvállalat a 10 darab Bombardier gyártmányú motorvonat preventív karbantartását 2017-ig látja majd el. A felek a karbantartási szerződést a tervek szerint augusztusban írják alá, a vonatok szervizelését a Stadler a szerződés értelmében 2011. október 1-jén kezdi meg. A közbeszerzés eredménye a Stadler számára mérföldkövet jelent, hiszen idegen gyártású vasúti járművek preventív karbantartására a cégcsoport most kapott először megbízást.

 

Bombardier Talent

A Stadler az elnyert megbízást korszerű pusztaszabolcsi telephelyén végzi majd el. A társaság a motorvonatok karbantartásában nagy tapasztalatokkal rendelkezik, ugyanis 2007 óta látja el magas színvonalon a MÁV által üzemeltetett 60 darab FLIRT villamos vonat teljes körű szervizelését. A 30+30 darab elővárosi vonat szállítására és karbantartására vonatkozó megbízást a Stadler még 2005-ben nyerte el, az összesen 60 motorvonat azóta a MÁV újkori története legnagyobb motorvonat flottájának számít. A Stadler életében ez az eredmény mérföldkőnek is számít, ugyanis idegen gyártású vasúti járművek általános karbantartására a cégcsoport most kapott először megbízást.

Dunai Zoltán, a Stadler magyaroszági országigazgatója a tenderrel kapcsolatban elmondta: „A MÁV Zrt. célja a közbeszerzés során az volt, hogy a motorvonatok szervizelésére olyan vállalkozót válasszon ki, amely a járművek karbantartását magas színvonalon és költséghatékonyan látja el. Biztosak vagyunk abban, hogy ennek az elvárásnak maximálisan meg fogunk felelni, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ugyanolyan színvonalon tegyünk eleget ennek a megbízásnak is, mint a saját gyártású FLIRT-ök esetében, amelyek igen magas, több mint 94%-os rendelkezésre állás mellett üzemelnek a MÁV és az utazóközönség legnagyobb megelégedésére.„

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes