A sikeres állásinterjú öt záloga

Egy dolog biztos: akár sikeres volt az állásinterjú, akár nem, a jelöltek tudni szeretnék, miért döntöttek ellenük vagy éppen mellettük a kiválasztást végzők. Miért volt jobb a másik jelentkező? Vagy ellenkezőleg: mi az, amivel sikerült megnyerni az interjúztatókat?

Sok esetben soha nem derül ki, mi zajlott le az állásinterjú alatt a felvételiztetők fejében, mert az elutasításon kívül mást nem közölnek a jelentkezőkkel. Mi az, ami döntő szempont lehet a kiválasztáskor? Melyek azok az emberi tulajdonságok, amelyeket a HR-esek díjaznak?

Kezdeményezőkészség

Ha egy jelentkező e-mailben érdeklődik, hogy sikerült az állásinterjú, megfelelt-e a követelményeknek, továbbjutott-e, azt mutatja, hogy nem közömbös neki, mi lesz a sorsa és akarja a megpályázott posztot – ebben a legtöbb fejvadász egyetért. Ahogy abban is, hogy az udvarias érdeklődés – levélben vagy telefonon -, még nem „nyomulás”, nem minősül zargatásnak. Attól tehát nem kell tartanod, hogy rosszat gondolnak rólad, ha pár nappal a felvételi beszélgetés után rákérdezel, született-e már döntés. Ha minden nap írsz egy levelet, és óránként – vagy napi rendszerességgel – felhívod a cég HR-esét, hogy mi újság, már más a helyzet. Viselkedésedből arra következtethetnek, hogy türelmetlen vagy, életbevágóan fontos lehet, hogy elnyerd a megpályázott posztot, ez pedig később, egy esetleges béralku esetén az ő malmukra hajtja majd a vizet (kevesebbet ígérhetnek).

A cikk részletei –>

- hvg.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes