A Siemens új struktúrával kezdi a most induló 2012-es üzleti évet

A Siemens 2011. október 1-jével, továbbfejlesztett struktúrában kezdi meg a 2012-es üzleti évet. Az újonnan létrehozott Infrastruktúra és városok szektor a tervek szerint ezen a napon kezdi meg a munkát, így a Siemens operatív tevékenysége a jövőben négy szektorra tagozódik: Ipar, Infrastruktúra és városok, Energia és Egészségügy.

 

Peter Löscher, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója

Az új szektorral a vállalat vezető szerepet kíván betölteni a dinamikusan fejlődő városi és infrastrukturális beruházások terén.

Üzletpolitikánk konzekvensen a növekedésre irányul. Ez az új felépítés még közelebb visz bennünket megrendelőinkhez. Az Infrastruktúra és városok szektor további üzleti lehetőségeket nyit meg számunkra a városok növekvő piacán” – mondtaPeter Löscher, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója.

A városok számára nagy kihívás, hogy a növekedést és az életminőséget egyensúlyba hozzák, illetve egyensúlyban tartsák. Mi egy forrásból kínálunk átfogó megoldásokat a problémára. Annak érdekében, hogy a városok igényeit még jobban kiszolgáljuk, az új szektorral kifejezetten a városokra és az infrastruktúrára összpontosítunk“ – mondta Roland Busch, az Infrastruktúra és városok szektor vezérigazgatója.

Egyre több ember él városokban, mára a Föld népességének több mint a fele. Az elkövetkező 20 évben ez az arány 60 százalékra nő, ami 1,4 milliárd új városlakót jelent. E növekedés miatt a városoknak egyre több infrastrukturális beruházást kell végrehajtaniuk. A Siemens spektrumába eső városi beruházások jelenleg mintegy 300 milliárd eurós piacot jelentenek évente. A Siemens már ma is a legszélesebb és legátfogóbb „városi infrastruktúra” portfólióval rendelkezik a világon.

Az új Infrastruktúra és városok (Infrastructure and Cities) szektor müncheni irányítással kezeli az egész világra kiterjedő, városokkal és infrastruktúrával kapcsolatos üzleti tevékenységét. A Siemens kompetenciáit és tevékenységeit az új vállalati szektorban egyesíti, hogy megoldást kínáljon a városoknak a mobilitás, a környezetvédelem és az enegiatakarékosság problémáira. Az új, 87 ezer fővel dolgozó szektorba beolvad a Mobility és az Épülettechnika Divízió az Ipar szektorból, valamint az Energiaelosztás Divízió és a Smart-Grid üzletág az Energia szektorból.

Az Infrastruktúra és városok szektor öt divíziót foglal magába: Rail Systems (kötött pályás járművek), Mobility and Logistics (közlekedési, szállítmányozási és logisztikai menedzsment), Low and Medium Voltage (kis- és közepes feszültségű áram), Smart Grid (intelligens villamos hálózatok) és Building Technologies (épülettechnika). Ezzel az új struktúrával a divíziók tevékenységüket még inkább a célpiacokra irányíthatják, és a szektoron belüli szoros együttműködéssel további üzleti lehetőségek nyílhatnak meg a városok növekvő piacán.

A további növekedés lehetőségét kihasználva a Siemens városokkal kapcsolatos tevékenységében új útra lép az értékesítés és a kutatás-fejlesztés területén is. A stratégia fontos elemét képezik a szektor városi kompetenciaközpontjai, ahol a Siemens a városi infrastruktúrával kapcsolatos tapasztalatokat egyesíti. Az első kompetenciaközpont jelenleg Londonban épül, további kettő pedig Ázsiában és az Egyesült Államokban jön létre. A Siemens szakemberei ezekben a központokban kutatják majd az új városi megoldásokat, és a várostervezők, városvezetők számára a Siemens termékeiből egyedi csomagokat állítanak össze. Ezekbe a csomagokba számos termék és szolgáltatás kerülhet, mint például a forgalmi dugókat elhárító integrált közlekedési megoldások, vagy az áramfogyasztást és ezzel a város költségeit csökkentő innovatív koncepciók. A Siemens szerződéses konstrukciói azokban az időszakokban is segítenek csökkenteni a városok és a lakosság költségeit, illetve védeni a környezetet, mikor a rendelkezésre álló közforrások szűkösek. Ezen túlmenően a Siemens megoldásai, mint például a városi behajtási díjrendszer, bevételi forrásokhoz is juttatják a városokat és a városlakókat.

A városi közigazgatási döntéshozókkal a városi account managerek csapata lép közvetlen kapcsolatba. Mint központi kapcsolattartók a hozzájuk tartozó városok részére a Siemens teljes portfólióját kínálhatják, majd a munka során szerzett tapasztalataikat a Siemens városi portfoliójának továbbfejlesztésében hasznosíthatják. A megrendelőhöz való közelség a vállalat fenntartható növekedésének fontos hajtóereje és a „One Siemens” célrendszer egyik eleme.

Az Ipar szektor a Siemens újjászervezése után következetesen az ipari megrendelőkkel foglalkozik. A szektor erősíteni kívánja ágazati és szolgáltatási üzletágát, valamint vezető szerepet kíván kiépíteni az ipari szoftverek területén. A nagyjából százezer embert foglalkoztató szektor az Industry Automation (ipari automatizálás), Drive Technologies (hajtástechnika) és az újonnan alapított Customer Services (ügyfélszolgálat) divíziót foglalja magában.

Az Energia szektor továbbra is vezető szállítója marad a különféle termékeknek, megoldásoknak és szolgáltatásoknak a villamosáram-termelés és -átvitel területén, továbbá az olaj- és gázalapú elsődleges energiahordozók kitermelése, átalakítása és szállítása területén. A szektorban, amelyben közel 75 ezren dolgoznak, a Fossil Power Generation (fosszilis energiatermelés), a Wind Power (szélenergia), a Solar & Hydro (nap- és vízenergia), az Energy Service (energiaszolgáltatás), az Oil & Gas (olaj és gáz) és Power Transmission (energiaátvitel) divíziók kapnak helyet.

Az Egészégügy szektort az újjászervezés nem érinti, körülbelül 49 000 munkatársával a világ egyik legnagyobb egészségügyi szállítója marad az Imaging & Therapy Systems (képalkotási és terápiás rendszerek), Clinical Products (klinikai termékek) és Diagnostics (diagnosztika) divíziókkal.

A müncheni székhelyű Siemens Infrastruktúra és városok szektor 87 000 munkatárssal (2011. október 1- állapot) fenntartható technológiákat kínál a sűrűn lakott városi területek és infrastruktúrájuk számára. Ide tartoznak az integrált közlekedési megoldások, az épület- és biztonságtechnika, az áramelosztás, a Smart-Grid alkalmazások, valamint a kis- és középfeszültségű termékek. A szektor a Rail Systems, Mobility and Logistics, Low and Medium Voltage, Smart Grid és Building Technologies divíziókból áll.

forrás: tranzitonline.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes