A Siemens a jövőbe fektet

Európában elsőként Magyarországon rendezett Beszállítói Napot a Siemens abban a reményben, hogy az innovatív magyar műszaki tudás és az EU piacainak közelsége révén a Siemens Zrt. növelni tudja exportját és a magyar beszállítói hányadot.

A globális stratégiai beszerzési program (Global Value Sourcing – GVS) keretében a Beszállítói Napon több mint 40 magyar kis- és középvállalkozás vett részt, amelyek a Siemens nemzetközi hálózata révén új kiugrási lehetőséget kapnak.

A Siemens GVS-programjában való részvétel jelentős fejlődési lehetőséget kínál a magyar kis- és középvállalkozásoknak. „A Siemens ugyanis, amellett hogy magyarországi projektjeiben teret ad a hazai beszállítóknak, lehetőséget biztosít, hogy a beszállítók hozzájussanak ahhoz a tudáshoz, amely a nemzetközi piacokon is versenyképessé teszi őket” – mondta Dale A. Martin, a magyar Siemens elnök-vezérigazgatója. A kkv-k számára megnyílhat a Siemens világa, a magyar cégek kiváló és innovatív megoldásai eljuthatnak a csoport nagy, nemzetközi belső piacára.

A programon keresztül a Siemens hozzájárul a magyar gazdaság sikeréhez. A társaság jelenleg mintegy 40 milliárd forint értékben vásárol termékeket és szolgáltatásokat magyar beszállítóktól, kis- és középvállalatoktól, s ebből több mint 19 milliárdot tesznek ki a nemzetközi Siemens részére szállított termékek és szolgáltatások. A GVS-program révén a társaság mind a beszerzési összeget, mind az exportot növelni szeretné, hozzájárulva a külkereskedelmi mérleg javulásához.

Ezt segíti elő a globális stratégiai beszerzési program, amelynek révén nő a hazai beszállítás aránya és csökken a más országokból származó import. „Legtöbb projektünkben már ma is 50 százalék körüli a magyar beszállítók aránya, de olykor elérheti a 70 százalékot is; ezt az arányt szeretnénk növelni a jövőben“ – mondta Dale A. Martin.

A világpiacon már jelen lévő nagyvállalatokkal való együttműködés az egyik leghatékonyabb eszköz a helyi kkv-k kezében, hogy ők is bekapcsolódhassanak a nemzetközi munkamegosztásba. Mindez az erős hazai középvállalati szektor kialakulását is segíti“ – mondta a rendezvényen Gabriel A. Brennauer, a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója.

ipari_automatizalas_k.jpgMég több fotó a galériában.
Kattintson a képre!

A Siemens jelenleg több mint 3000 magyar partnerrel áll üzleti kapcsolatban. A GVS-program újabb innovatív ötleteteknek, megoldásoknak, vállalkozásoknak vagy egyszerűen csak tehetséges szakembereknek nyújt kiugrási lehetőséget. Emellett növeli a társaság beszállítási biztonságát és megőrzi, sőt erősíti Magyarország nemzetközi versenyképességét. Ezt támasztja alá az is, hogy a GVS-program Magyarországot Brazíliával, Kínával és Indiával egy csoportba sorolta.

A Beszállítói Napon a kis- és középvállalkozásokat képviselő több mint száz résztvevő megismerte a Siemens globális beszállítói politikáját, valamint bemutatták termékeiket, szolgáltatásaikat, innovatív megoldásaikat a Siemens jelen lévő szakembereinek. Az esemény is igazolta, hogy a magyar beszállítók képesek teljesíteni a nemzetközi szinten elvárt minőséget. A rendezvény abból a szempontból is egyedülálló volt, hogy a kis- és középvállalkozások mellett a technológiai téren jeleskedő egyetemek is jelen voltak.

A Siemens elsőrendű stratégiai célja magyarországi pozíciójának fokozatos megerősítése a régióban és a vállalatcsoporton belül is. Az együttműködés fejlesztése a partnerekkel, a beszállítókkal és a megrendelőkkel, illetve tágabb értelemben a cég egész külső környezetével a Siemens felelős vállalati magatartásának kézzelfogható példája – fejtette ki Dale A. Martin. – A Siemens hosszú távon is kiszámítható, megbízható üzleti partnerségre törekszik magyar beszállítóival, így a program erősíti a magyar kkv-k régiós pozíciót” – tette hozzá a magyar Siemens vezetője.

A Siemens az eseményt követően is nyitott marad a partnerségre, és felhívja a potenciális beszállítók figyelmét arra, hogy a rendezvény után is folyamatosan jelentkezhetnek a nemzetközi adatbázisba.

Integráció – egyesülnek a magyarországi Siemens vállalatok

A Siemens Zrt., a Siemens Erőműtechnika Kft. és a Siemens Transzformátor Kft. egyesülésével egységes Siemens vállalat jön létre Magyarországon – ennek első lépéseként a Siemens Transzformátor Kft. 2011. április 1-jével, a Siemens Erőműtechnika Kft. pedig október 1-jével beolvad a Siemens Zrt.-be. Az üzleti év végéig lezáruló folyamat eredményeként a magyarországi Siemens leányvállalatok egyetlen társaságba tömörülnek, hogy jobban kiaknázhassák az együttműködésben rejlő lehetőségeket. Az egyesülés a Siemens globális cégösszevonási stratégiájába illeszkedik.

A Siemens AG országonként egyetlen vállalatban kívánja egyesíteni a lokális Siemens leányvállalatokat. A nemzetközi stratégia részeként Magyarországon megkezdődött és az üzleti év végére lezárul a Siemens Zrt., a Siemens Transzformátor Kft. és a Siemens Erőműtechnika Kft. egyesülése. „ Az integráció megerősíti a Siemens pozícióját Magyarországon, a szervezeti egyesülés lehetőséget teremt a néhány területen már korábban megkezdett együttműködés kibővítésére” – nyilatkozta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. vezérigazgatója.

A komplex integrációs folyamat zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a Siemens Transzformátor Kft. 2011. április 1-jével, a Siemens Erőműtechnika Kft. pedig 2011. október 1-jével egyesül a Siemens Zrt.-vel. Jogi értelemben a két társaság beolvad a Siemens Zrt.-be, ami garantálja a jogfolytonosságot a munkavállalók és a partnerek számára. A belső és külső felekkel jelenleg érvényben lévő szerződések hatályban maradnak.

A vezérigazgató kiemelte, hogy három egyenrangú fél integrációjáról van szó, amelynek során figyelembe veszik az egyedi sajátosságokat és a szakmai kompetenciákat, a gyártó tevékenységek pedig a jelenlegi telephelyeken folytatódnak. „A folyamatok egységesítése és a szinergiák kihasználása erősíti a vállalatcsoportot, s lokálisan is számos pozitív hatása van: hosszabb távon stabilizálja a társaságot, hatékonyabb piaci fellépést tesz lehetővé, így összességében növeli a munkahelyek biztonságát” – mondta a vezérigazgató. A magyarországi Siemens számára külön előny, hogy az egyesülés eredményeként nő a vállalat súlya a közép- és kelet-európai régión belül.

D.Zs.

forrás: tranzitonline.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes