A ProLogis kutatási csoport közzé tette az európai ipari ingatlanpiacról szóló legújabb jelentését

A ProLogis közzé tette új kutatási jelentését az európai ipari ingatlanpiac helyzetéről, „A talpraállás jelei” (Glimmers of Recovery) címmel.

A piaci statisztikákon és adatokon alapuló jelentés változatos források segítségével állt össze, beleértve a ProLogis képviselőit, brókercégeket és piackutató csoportokat. Az információk lefedik az egyesült királysági, valamint az észak-, dél- és közép-európai disztribúciós ingatlan piacokat, 2010 első negyedévét tekintve.

„Az adósságválság ellenére az európai gazdaság helyreállása elkezdődött az elmúlt hónapokban, és a disztribúciós ingatlanok piaca is a javulás jeleit mutatja” – mondta Leonard Sahling, a ProLogis Kutatási Csoport első alelnöke. “Az európai logisztikai létesítmények piaca az ingatlanciklus azon átmeneti stádiumában van, amikor a piaci körülmények már nem romlanak tovább, és a talpraállás küszöbén állnak.”

A jelentés a következő részletes megállapításokat tartalmazza:
Európa logisztikai ingatlan piacaira beáramló befektetések mértéke meredek emelkedést mutatott 2010 első felében, bár ennek hatása a hozamokon még nem mutatkozik.
A fejlesztési folyamatok Európa legnagyobb részén továbbra is visszafogottak, kivéve Észak-Európa piacait, de az új kivitelezések ott is többnyire build-to-suit fejlesztésekre korlátozódtak.

2010 második felében a kihasználtsági ráták stabilak, de országonként nagy eltérések tapasztalhatóak, a hollandiai, belgiumi és dél-európai 90% feletti értéktől az angliai és kelet-európai 83-84%-ig terjednek.

A kontinentális Európában tapasztalható nagyméretű, modern és hatékony disztribúciós létesítmények hiánya, valamint a disztribúciós hatékonyság javítására törekvő felhasználók generálják a területek iránti kereslet szerény mértékű növekedését.

A ProLogis Kutatási Csoportja az iparági adatok, valamint az elemzők, és a szakértői hálózata által végzett elsődleges kutatásai alapján megfigyeli, elemzi és jelenti az ingatlanpiac és az ellátási lánc menedzsment kulcstrendjeit és folyamatait. A Csoport korábbi tanulmányai a globális ellátási lánc folyamataira, az internetes értékesítésekre, az RFID technológiára, az offshore kihelyezésekre és egyéb kapcsolódó témákra fókuszáltak.

Forrás: ingatlanhirek.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes