A Prologis ipari parkja kapta meg először Mo.-n a Breeam-in Use

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat bejelentette, hogy a Prologis Park Budapest-Sziget egyes épülete sikeresen, „nagyon jó” eredménnyel teljesítette a „BREEAM-In-Use” audit követelményeit. A 10 755 négyzetméteres létesítmény az első ipari épület Magyarországon, amely megkapta ezt a minősítést.

A „BREEAM-In-Use” olyan séma, amely segíti a létesítménymenedzsereket az üzemletetési költség csökkentésében, és javítja a már felépült épületek környezetvédelmi mutatóit. A rendszer egy egyszerűen alkalmazható felmérési metódusból és egy független minősítési folyamatból áll, amely egyértelmű és áttekinthető útmutatást ad a fenntarthatóság növeléséhez.

„Örömünkre szolgál, hogy a Prologis Park Budapest-Sziget egyes számú épülete az első magyar ipari épület, amely megkapta ezt a minősítést, mert azt gondoljuk, hogy energiatakarékosságunk és környezetvédelmi elkötelezettségünk bizonyítékán túl ez az eredmény ügyfeleink felé is jelzi, hogy modern épületeink alacsonyan tartják a járulékos költségeket, és így jelentős üzleti előnyt jelentenek számukra” – mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi és romániai képviselője. „Szeretnénk megköszönni az NCR-nak, az épületet használó ügyfelünknek az audit során nyújtott támogatását és együttműködését.”

„Az első magyarországi ipari épület auditálása nagyon fontos és hasznos úttörőmunka volt számunkra” – mondta Barta Zsombor tanácsadó, az ERM BREEAM zöld épület minősítője. „A Prologis professzionális hozzáállása és az általuk már eleve alkalmazott magas szintű működtetési és környezetvédelmi szabályzatok meggyorsították és megkönnyítették a minősítési folyamatot.”

A Prologis Park Budapest-Sziget hét épületében több mint 120 000 négyzetméter disztribúciós és irodai területet foglal magában, és további 50 000 négyzetméteres fejlesztési potenciállal bír. A park az M0-ás körgyűrű mellett található, amely közvetlen kapcsolatot jelent a repülőtérrel és a magyarországi autópálya hálózattal.

A Prologis magyarországi portfóliója több mint 495 000 négyzetméter ipari területet foglal magában, öt park a budapesti régióban (Gyál, Harbor Park, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Budaörs), egy pedig Hegyeshalomban található. A Prologis vezető ipari ingatlan szolgáltató a közép- és kelet-európai régióban, portfóliója 3,5 millió négyzetméter területet foglal magában 38 disztribúciós parkban (2012. március 31-i adatok szerint).

Forrás: Ingatlanhirek

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes