A ProLogis az európai szállítmányozási együttműködésekről

A „Szállítmányozási Együttműködések Európában” című jelentés szerint a szállítási költségek az ellátási láncok teljes működési költségének mintegy harminc százalékát teszik ki, ezért a vállalatok olyan megoldásokat keresnek, amelyekkel csökkenthetik a teherfuvarozási távolságokat, vagy egyéb módon csökkenthetik a szállítmányozási költségeket. Ezen megoldások között szerepelhet akár a versenytársakkal történő együttműködés is.

„Ebben a jelentésben számunkra az volt az érdekes, hogy feltérképezzük azt az újfajta együttműködési hajlandóságot, amely versenytársak együttműködésével jár” – mondta Lisa Graham, a ProLogis kutatási csoportjának európai kutatási alelnöke. „Néhány európai vállalat a potenciális előnyök tudatában versenytársaikkal együttműködve keresi a kollaborációs lehetőségeket disztribúciós hálózatuk hatékonyságának javítása érdekében. Még számos akadály vár legyőzésre, például a bizalmatlanság, de a potenciális költségcsökkentés és egyéb előnyök annyira csábítóak, hogy a szállítmányozó és logisztikai cégek kitartóan keresik a sikeres szállítmányozási együttműködések lehetőségét.”
ProLogisOrleans_H_Building

A ProLogis kutatási csoportjának célja az ingatlan- és ellátási-lánc menedzsment piacok megfigyelése és elemzése, valamint az alapvető trendek kimutatása az iparági adatok felhasználásával és vállalati elemzők, valamint egy szakértőkből álló hálózat által elvégzett elsődleges kutatásokkal. Korábbi kutatási témák voltak a globális ellátási lánc dinamikák, az internetes kiskereskedelem, az RFID technológia és az offshore kiszervezés.

 

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes