A neten keresztül értesülnek a kkv-k

A hazai vállalkozások az interneten keresztül értesülnek leginkább az uniós forrású pályázati lehetőségekről, de ha konkrét információra van szükségük, akkor elsősorban a pályázati tanácsadó cégekhez fordulnak – derült ki K&H bank felméréséből.

„Az idén ősszel az eddigiekhez képest kevesebb új pályázati kiírás várható, ezért különösen fontos, hogy a vállalkozások időben értesüljenek a pályázati lehetőségekről. A tapasztalatunk az, hogy a kkv-k – ezen belül is döntően a mikro- és kisvállalkozások – nem tudnak mit kezdeni a sok pályázati információval, ezért úgy nyújtunk segítséget, hogy a kkv-k számára terület, tevékenység és méret szerinti bontásban juttatjuk el a pályázati információkat” – mondta Császár Dániel, a K&H pályázati tanácsadás igazgatóságának vezetője.

A 700 vállalkozásra kiterjedt kutatás eredményei azt mutatják, hogy az uniós pályázatok terén az észak-magyarországi, az alföldi és a nyugat-dunántúli régiók a legaktívabbak: ezekről a területekről nyújtják be a legtöbb pályázatot.
Az elmúlt években az uniós pályázati források fontos szerepet töltöttek be a hazai vállalkozások életében, különösen az új beruházások és a fejlesztések finanszírozásában. Mivel a vállalkozások fele (51%) továbbra is reálisnak tartja, hogy uniós támogatáshoz jusson, ezért különösen fontos, hogy a pályázati dokumentáció benyújtásához megfelelő információ álljon rendelkezésükre.

Bár 2010 második felében csökkentek a vállalkozások számára elérhető pályázati források, több olyan jelentős, még folyamatban lévő pályázati kiírás is van, melyek keretében továbbra is vannak elérhető pénzek. A K&H illetékese szerint ilyenek például a GOP-2010-2.1.1/A – KMOP-2010-1.2.1/A technológiafejlesztési, vagy a GOP-2009-2.2.1, illetve a KMOP-2009-1.2.5 vállalati folyamatmenedzsment és e-kereskedelem támogatását célzó pályázatok.

A komplex technológiafejlesztési pályázatok (GOP-2010-211/B, KMOP-2010-121/B) beadási határidejét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2010. augusztus 27-én kiadott közleményében módosította. Az új határidő a KMOP-2010-1.2.1/B esetében 2010. szeptember 30., a GOP-2010-2.1.1/B pályázatnál 2010. október 15. Emellett a pályázati feltételek köre is több ponton enyhítésre került (árbevétel-csökkenés, összpontszám, kommunikáció). Az intézkedés eredményét csak a pályázatok lezárultakor látjuk majd, de az már most elmondható, hogy ismét ezek voltak az év legjelentősebb pályázatai” – állapította meg Császár Dániel.

2010. szeptember 17. és október 29. között nyújthatók be a GOP-2.1.1/C jelű „Komplex vállalati technológiafejlesztés” pályázatok, amelyeken – a B jelű pályázatokkal ellentétben – nagyvállalatok is indulhatnak. A konstrukció célja olyan technológiai fejlesztések támogatása, amelyek a vállalkozások jövedelemtermelő képességének növelésén keresztül erősítik az innovációs és adaptációs képességet, növelik a vállalkozások által előállított hozzáadott értéket, hozzájárulnak a környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célok, illetve a piacra jutás megvalósításához.

Forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes