A MÁV Zrt. módosította a gépjárművek tartós bérletére kiírt felhívását

A MÁV Zrt. megjelentette a személygépjárművek, valamint a 3,5 tonna össztömeg alatti tehergépjárművek tartós bérletére közzétett felhívásának módosítását.

Az Európai Unió Hivatalos Lapjában 2010. október 30-án közzétett részvételi felhívás november 27-ei módosításával az ajánlatkérő 350-ről 290 darabra csökkentette a bérelni tervezett személygépkocsik mennyiségét. A módosítás a tehergépjárművek 615 darabos számát, valamint a két kategória 50, illetve 40%-os opcióját nem érintette. A tervezett tartós bérlet a jelenlegi szerződésnél szélesebb vállalati kör, a MÁV Zrt. és 13 leányvállalata közfeladatainak ellátását célozza.

A módosított ajánlati felhívásra azért van szükség, mert a MÁV Zrt. által megkötött 2004-es szerződés a jogszabályok szerint nem hosszabbítható meg. A jelen kiírásban tervezett mennyiség elengedhetetlen a MÁV-csoport közszolgáltatási feladatainak ellátásához.
Jelenleg 520 személygépkocsi fut a MÁV Zrt. és három leányvállalata által működtetett járműflottában. E mennyiségnek mintegy ötöde, 110 darab kapcsolódik munkaszerződésekhez. Az ajánlati felhívás módosításával elmaradhat a munkaszerződésben rögzített, személyi használatú személygépkocsik 2011 őszén esedékes pótlása. Ezen járművek szerződésen túli használata jelentős többletköltséggel járhat, így a MÁV Zrt. vezetése jelenleg vizsgálja a személyi használatú gépkocsik költséghatékony biztosításának lehetőségeit.

A MÁV Zrt. az elmúlt egy év során belső folyamatainak átalakításával, a szerződések felülvizsgálatával mintegy 200 db gépkocsi bérletét mondta fel, amelynek révén 260 millió Ft összegű éves költségmegtakarítást realizált.

forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes