A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Figyelőnek

Több pénzre számít, de még ennél is fontosabbnak tartja a hosszútávon kiszámítható költségvetési finanszírozást Szarvas Ferenc, a MÁV elnök-vezérigazgatója kinevezése után elsőként a Figyelőnek nyilatkozott.

szarvas_ferenc3

Az elnök-vezérigazgató a lapnak elmondta: „Az előzetes várakozásaimhoz képest sok pozitív élmény ért, ugyanakkor találkoztam egészen furcsa dolgokkal is. Természetesen igyekeztem tájékozódni, mielőtt elvállaltam ezt a pozíciót, ezért kevesebb meglepetés ért. Úgy látom, a MÁV külső megítélése az indokoltnál sokkal rosszabb, hiszen a vállalatnak ma is vannak olyan értékei, amelyekre joggal lehet büszke.”

„Én egyelőre arra koncentrálok, hogy letegyük az asztalra a kormány közlekedési koncepciójába illeszkedő, alulról építkező, széleskörű szakmai és társadalmi támogatottságot élvező vasútfejlesztési stratégiát, amelynek kidolgozására mandátumot kaptam. Abban reménykedem, hogy a ciklus elején tartó, stabil parlamenti többséggel rendelkező kormány, akár szélesebb körű politikai konszenzust keresve, belátható időn belül el fogja ezt fogadni. A személyes szerepvállalásom időtartamát majd az dönti el, hogy ezt a stratégiát mennyire leszek képes sikeresen végrehajtatni.”

Az elnök-vezérigazgató elmondta: „Vizsgáljuk például az ütemes menetrend kiterjesztésének további lépéseit és forrásait. A többletpénz mértékétől függetlenül nagyon fontos lenne, hogy végre kiszámítható legyen az a forrás, amelyet az állam a vasút számára hosszú távon biztosít.”

Szarvas Ferenc a lap augusztusi cikkével (Kisiklott – Figyelő, 2010/33. szám) kapcsolatban megjegyezte, hogy „a kiszervezett munkavállalók esetében csak az áruszállító vállalatnál, a Cargónál került sor automatikus, 10 százalékos béremelésre”. „Egyébként a létszám 1 százaléka tartozik a vezetők közé, a benchmark alapján ez nem tűnik soknak. A szellemi dolgozóknak a cikkben említett egyharmados aránya szintén árnyalásra szorul, már csak azért is, mert ez egy olyan, műszaki profilú vállalat, amelyben technológiai okokból nagyon sok mérnök dolgozik. Mindez nem jelenti azt, hogy a belső működési anomáliák oldása kapcsán ne kerülhetne sor további karcsúsításra, s az adminisztratív területek létszámában akár komoly mozgás is ne lenne elképzelhető. Ez majd akkor derül ki, ha meghatározzuk a célokat és a feladatokat, s ezt követően az optimális szervezeti keretet.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes