A MÁV-val csak a baj van?

Rosszul gazdálkodik és folyik ki a pénz a MÁV-ból. A különféle ügyek már az Országgyűlés figyelmét is felkeltették, vizsgálóbizottságot is létrehoztak. A MÁV „olcsítása” azonban a vezetők feladata, nem a politikáé.

title

 

Manninger Jenő, a MÁV ügyeit vizsgáló bizottság elnöke a Magyar Rádió reggeli, 180 perc című műsorában azt mondta, hogy a MÁV 2002-2010 közötti gazdálkodását vizsgálják majd. Különös figyelmet fordítanak majd a leányvállalatok ügyeire is. Manninger említette többek között a MÁV Cargo eladásához kapcsolódó ügyeket is, mint a vizsgálódások tárgyát. Ugyancsak terítékre kerül majd a Vezérigazgatóság épületének eladása is.

IMG_6050

Manninger szerint a kiszervezett munkák, mint például a felsővezetékek karbantartása nem elfogadhatók: a kiszervezett cég – amiben kisebbségi tulajdonos általában a MÁV – alapvetően monopolhelyzetben van és emiatt az általa kért árak meglehetősen magasak. Ugyanez a helyzet a pályaépítés és pályafenntartás területén is – mondta a korábbi közlekedési államtitkár. Foglalkoznak majd azzal is, hogy miért választották szét a MÁV-csoport vállalatait és hogy jó lépés volt-e a jelenlegi feladatleosztás?

A képviselő szerint fontos, hogy ütemes menetrend és megbízható városközi és elővárosi szolgáltatást nyújtson a vasút. Az, hogy a MÁV mindemellett olcsó és jól működő vállalat legyen, nem csak a politika, hanem és főként a vasút vezetőinek a feladata – tette hozzá Manninger Jenő.

IMG_6654
(az illusztrációként használt felvételek készítője a szerző)

Halász Gábor

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes