A MÁV-Trakció tendert írt ki mozdonyok finanszírozására

A MÁV-Trakció Zrt. kétfordulós tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a Bombardier cégtől opcióban beszerzett 25 darab kétáram-rendszerű TRAXX típusú mozdony finanszírozására.

image

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint a beszerzéshez szükséges hitel teljes összege 74 millió 750 ezer euró. Az ajánlattevők a részvételi szakasznak számító első fordulóban 2010. július 19-ig jelentkezhetnek, az ajánlattételi felhívást a kiválasztott jelentkezőnek július 29-én küldi ki a kiíró.

A második szakaszban bonyolítják a tárgyalásos eljárást, és a előrehaladástól függően születik döntés a közbeszerzés eredményéről.

A MÁV Zrt. és a közbeszerzésen kiválasztott Bombardier cég képviselői 2008. november 25-én írták alá a 25 kétáram-rendszerű, TRAXX típusú mozdony és további 25 opciójára vonatkozó szállítási szerződést.

Az első 25 mozdony beszerzésének finanszírozására 2009. december 3-án kötötték meg a szerződést a közbeszerzésen kiválasztott pénzintézetekkel, az Európai Beruházási Bank 48 százalékban, a német KfW IPEX Bank 52 százalékban finanszírozza a 79,6 millió eurós, mintegy 21,5 milliárd forintos beszerzést.

Amennyiben a finanszírozási előleg megérkezésétől számított  hét hónapon belül, azaz 2010. szeptember  5-ig sikerül lehívni az opciót, akkor a második 25 darab TRAXX szállítására az eredeti darabonkénti 3 millió 187 ezer 500 eurós vételárat 200 ezer euróval lehet csökkenteni a második 25 TRAXX mozdony vásárlásakor.

Az első mozdony beérkezése a szerződés alapján 2011 első felében várható, de előszállítással elképzelhető a 2010 decemberi időpont is.

Forrás: MTI/Menedzsment Fórum

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes