A MÁV fellebbezett a Közbeszerzési Döntőbizottság határozata ellen

A MÁV Zrt. csütörtökön – a törvényes határidőn belül – keresettel támadta meg a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a MÁV gépjárműflotta-beszerzése és üzemeltetése tárgyában hozott határozatát.

A vasúttársaság az MTI-vel csütörtökön közölte: azzal a kéréssel fordult a bírósághoz, hogy helyezze hatályon kívül és változtassa meg a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát, mivel egyrészt még időben lépéseket tett közbeszerzési eljárás indítására, másrészt ténylegesen le is folytatott egy közbeszerzési eljárást.

A MÁV közleményében emlékeztetett: a KDB 2010. április 14-i határozatában a vasúttársaság gépjárműflotta-beszerzésével és üzemeltetésével kapcsolatban a közbeszerzési eljárás mellőzését és a szerződés módosításának érvénytelenségét állapította meg, valamint rekord összegű, 45 millió forintos bírságot szabott ki a vasúttársaságra.

A MÁV Zrt. azonban már egy évvel a szerződés hatályának lejárta előtt megkezdte az új közbeszerzés előkészítését, a működésére vonatkozó szabályok alapján annak elindításhoz alapítójától megkérte a szükséges hozzájárulást, amelyet azonban nem kapott meg időben. A MÁV kiemelte: ennek következtében – más lehetősége nem lévén – meghosszabbította korábbi szerződésének hatályát az azonos tárgyú közbeszerzési eljárás eredményes lezárásáig.

MTI/Menedzsment Fórum

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes