A mérnökképzésért működik együtt a Siemens és a BME

A Műegyetemen folyó mérnökképzés színvonalának további emelését szolgálja a Siemens Magyarország és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem újonnan megkötött együttműködési szerződése.

IMG 0219

Az együttműködés célja, hogy hozzájáruljon a magasan kvalifikált, innovatív, technológiai kihívásoknak megfelelni képes műszaki szakemberek képzéséhez, szakmai pályafutásuk előkészítéséhez.

Az idei szerződést Cséfalvay Zoltán államtitkár jelenlétében a Műegyetem részéről Péceli Gábor rektor, a magyar Siemens nevében Dale A. Martin elnök-vezérigazgató írta alá június 1-jén. Az eseményen részt vett Dr. Natascha Eckert, a Siemens AG anyavállalat K+F felsőoktatási kapcsolatokért felelős vezetője is.

„A Siemens és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös vonása a jövő kihívásaira választ adó megoldások keresése, az innovációs képesség erősítése, a szakmai kiválóság. A társadalomért érzett felelősségünknél fogva feladatunknak érezzük az egyetem támogatását annak érdekében, hogy gazdagítsuk az itt tanuló diákok ismereteit, ösztöndíjakkal segítsük alkotó munkájukat és pályafutásuk indulását”  – hangsúlyozta az eseményen Dale A. Martin elnök-vezérigazgató.

Péceli Gábor rektor kiemelte: az idei évre szóló – immár tizenkettedik – megállapodás az együttműködés többféle formáját is rögzíti. A BME támogatja a Siemens szakmai munkáját, tájékoztatást, információt nyújt a Siemens által megjelölt témákban, és segítséget ad a Siemensnél szükséges továbbképzési feladatok megoldásához – áll a cég közleményében.

forrás: privatbankar.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes