A Logisztika Napja a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren

Az országhatárokon átívelő első hazai Logisztika Napja 2012 programsorozat keretében 2012. április 19-én „Debrecen Intermodal 2012” címmel közösen szervezett szakmai napot a cargo-partner Kft. és a XANGA cégcsoport a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren. A rendezvény során a résztvevő vállalkozások és intézmények megismerhették a repülőtéren zajló ipari és logisztikai fejlesztéseket, átfogó képet kapva a közeljövő lehetőségeiről és szolgáltatásairól hazánk második legjelentősebb légikikötőjében.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben először csatlakozik a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, A Logisztika Napja programsorozathoz, melynek elsődleges célja, hogy megismertesse a szakma kulisszatitkait az érdeklődőkkel. A programsorozatba bármely cég, felsőoktatási intézmény, nonprofit szervezet bekapcsolódhat azáltal, hogy kinyitja kapuit, meghívja magához az érdeklődő szakmabelieket és laikusokat, betekintést engedve számukra a napi működési rutinjukba, megoldásaikba.

A programsorozat keretében a Debreceni Repülőtéren szervezett szakmai nap ötlete a nemzetközi szinten magas színvonalú logisztikai szolgáltatásokat nyújtó cargo-partner Kft-től ered, aki a repülőteret üzemeltető cégben többségi tulajdonnal rendelkező XANGA cégcsoport vezetőségének rávilágított arra, hogy A Logisztika Napja egy kiváló alkalom lehet a repülőtérben rejlő lehetőségek megismertetésére a piaci szereplők számára.

A magyar tulajdonban lévő kockázati tőkebefektető XANGA Investment & Development Group üzleti modellje több mint egy évtizede változatlan. A cégcsoport a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Parkban valamint a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren és környezetében fejlesztett közmű és út infrastruktúrával, valamint kulcsrakész ipari és logisztikai csarnokokkal kívánja elősegíteni ipari termelő és szolgáltató vállalkozások betelepülését a cívisvárosba. Az ipari park elsősorban termelő cégek működéséhez biztosít nagykapacitású infrastruktúrával ellátott nyugat-európai színvonalú helyszínt. A repülőtér pedig nemzetközi státuszából, valamint elhelyezkedéséből, a vasút és az autópálya közvetlen közelségéből adódóan kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a Schengeni övezet egyik legversenyképesebb intermodális logisztikai helyszínévé válhasson.

Ennek érdekében a XANGA cégcsoport már 2010-ben elindította a cargo és logisztikai bázis fejlesztését, mely során 2015. év végéig a tervek szerint mintegy 50 ezer négyzetméter logisztikai felület épül meg. A cégcsoport fő profilja azonban az ingatlanfejlesztést; a szolgáltatások magas színvonalon történő nyújtását nemzetközileg is elismert logisztikai vállalkozásokkal közösen kívánja megvalósítani. A XANGA cégcsoport, valamit a cargo-partner Kft. és további szakmai partnerek együttműködése hosszú távon nyújthat stabil alapot ahhoz, hogy a Debrecen városában és vonzáskörzetében működő termelő vállalkozások logisztikai igényei nemzetközi színvonal mellett kielégítsék.

A cargo-parner kft. 1994-ben kezdte meg a budapesti repülőtéren működését, és az egyik legrégebbi légi szállítmányozó hazánkban. Jelenleg világszerte 127  irodában nyújtja légi szállításain felül tengeri, közúti és logisztikai szolgáltatásait. A kis létszámú csapatot a szervezettség, precízitás és a személyes kapcsolattartásra helyezett hangsúly jellemzi. A stabil háttérrel rendelkező vállalat ügyfeleiket a legmagasabb színvonalon szolgálja ki, szolgáltatásait folyamatosan új lehetőségekkel bővíti. A cargo-partner különös hangsúlyt fektet a fejlesztésekre, ennek szellemében vesz részt aktívan a debreceni rendezvényen, és évtizedes know-how-al próbál hozzájárulni a repülőtér dinamikus fejlődéséhez.

A cargo-partner Kft. és a XANGA cégcsoport A Logisztika Napja programsorozat keretében a jövőben hagyományőrzően évről-évre meg kívánja rendezni a mostanihoz hasonló nyílt napot a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren annak érdekében, hogy a piaci szereplők számára folyamatos betekintést nyújtson az új fejlesztésekről, valamint a bővülő kapacitásokról és szolgáltatásokról.

Forrás: Cargo-Partner

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes