A logisztika célkeresztjében: a raktártechnika.

A ZENIT Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft Szakmai Napjának üzenete. (Tudósítás)

Jubileumi, alapításának 15. évfordulójára Szakmai Napot (inkább szimpóziumot) szervezett a ZENIT LOGISZTIKAI ESZKÖZÖK KERESKEDŐHÁZA október 10-én a RAMADA PLAZA HOTEL HADRIÁNUS termében.
A szokásos, különböző csatornákon a szakemberekhez eljuttatott meghívók, úgy tűnik, a megfelelő célcsoportot találták meg: a konferencián (mostanság nem mindig jellemzően) a megjelentek száma meghaladta a 100 főt!
Koncentrált kommunikációs eszközök alkalmazása.
A hallgatók, a vendégek, a szervezés és tájékoztatás változatos és színes eszköztárát tapasztalhatták meg az elegáns előadóteremben:

  - regisztráció után komplett információs anyag, katalógus stb. átnyújtása,
  - a helyszínen minták, modellek, a ZENIT minősítési dokumentumai (ISO stb.)
  - referencia-fotók
  - széleskörű szakmai tájékoztató-előadások vetítettképes illusztrációk beiktatásával, ismert logisztikusok közreműködésével,
  - konzultációk, interaktív egyeztetési lehetőséggel az egyes előadások végén, és a (kávé) szünetekben, végül a fogadás alatt.

I. A logisztika nem kerül(het) le a kormányzat napirendjéről.
A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium logisztikában érintett, meghívott képviselője, GECSE GERGELY, a magyar gazdaságban megjelent gondok ellenére sem hagyott kétséget a felől, hogy a kormányzat nagyonis odafigyel e fontos húzóágazatra: a logisztikára.
Kijelentette: a Logisztikai Egyeztető Fórum stratégiájára (NLS) alapozva, a GKM, a MFGM középtávú, tematikus (2007-2013), a közlekedéspolitikával horizontális viszonyban, közel félszáz (társadalmi, informális stb.) egyeztetéssel tervezetet dolgoz(ott) ki és javasolja elfogadásra. Helyzet elemzésében kitért a logisztikának a GDP-ben megjelenő részesedésére, a szabályozási környezet gondjaira, az erőforrások, a nemzetközi (diplomáciai) kapcsolatok problémáira. A szakhatóság képviselője célként: a MAGYARORSZÁG LOGISZTIKAI SZEREPÉNEK NÖVEKVŐ JELENTŐSÉGÉT HANGSÚLYOZTA. A minisztérium elveit a logisztikai célok megvalósításánál külön hangsúlyozta az előadó: – az üzleti szféra primátusa-koherencia a kapcsolódó szakstratégiákkal – aktív gazdaságpolitikai eszközök alkalmazása. Elmondta: az MLS-hez akciótervet készítenek. Érdeklődéssel hallgatták a meghívott szakemberek az MLS-hez kapcsolódó pályázati lehetőségeket ismertető információkat, kijelentette:
"A legtöbb fejlesztéshez lehet támogatást igényelni (www.nfu.hu); korlátok, megkötések persze most is vannak, ezeket figyelembe kell venni."
"Logisztikai fejlesztések elsősorban RAKTÁRÉPÍTÉSEK és/vagy ESZKÖZBESZERZÉSEK területén lehetnek (sikeres pályázatok)" Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Gazdaságfejlesztési OP (GOP) és Közlekedés OP (KözOP) tervezete 778, illetve 1940 mrd forint támogatást takar, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a logisztikához. Vázolta a GOP-321/KMOP142, a logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztésével összefüggő pályázati lehetőségeket. A KözOP-4.1.pályázatok kapcsán ismertetett lehetőségek:

  - iparvágány
  - útcsatlakozás
  - kikötőfejlesztés

A nagy figyelemmel kísért előadásában a szakember reális képet rajzolt a gazdasági-kormányzati vezetés terveiről, céljairól, a civil szakmai szervezetekkel való szoros együttműködési, egyeztetési (készségéről), szándékairól, a pályázati lehetőségekről.
(e-mail: gecse.gergely@nfgm.hu)
II. Az MLSZKSZ tevékenysége, a Logisztikai Egyeztető Fórum jelentősége.
A ZENIT, a LOGISZTIKA KERESKEDŐHÁZA, szakmai szövetsége, az MLSZKSZ védnöksége alatt szervezte meg jubileumi Szakmai Napját. Ennek tiszteletbeli elnöke, Dr. CSABA ATTILA, egyetemi docens, ismert logisztikai személyiség, a Szövetségi tag, a ZENIT LOGISZTIKAI KERESKEDŐHÁZ jelen rendezvényének sikerére is utalva, a tőle megszokott színvonalon és tömörséggel összefoglalta a MAGYAR LOGISZTIKAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONTOK SZÖVETSÉGÉNEK címben körülhatárolt témakörét. Ebből nyújtunk rövid összefoglalót:
Az MLSZKSZ 2002-től 2007-ig rendkívül szerteágazó, interaktív feladatokat látott el a logisztikai szakágazat imázsának megteremtésében és tagságának érdekérvényesítésében. Ezekből az elnök kiemelte a 2006-ban megalakított LOGISZTIKAI EGYEZTETŐ FÓRUM (másik 5 szervezettel együttes) megalakítását, a magyarországi logisztikai központok minősítési rendszerének, a NFTII.(2009-2010) második körös pályázati rendszerének kidolgozását, abban történő közreműködést. Beszélt az MLSZKSZ további céljairól, feladatairól, a szövetségi tagság gazdasági jellemzőiről. Feltárta a magyarországi logisztikai szolgáltató központok címelnyerési kritériumrendszerét. E szerint lehetnek:

  - Intermodális logisztikai szolgáltató központok,
  - Regionális logisztikai szolgáltató központok,
  - Helyi logisztikai szolgáltató központok,
  - vállalati logisztikai központ.

Előadása végén ismertette a 2008. októberi állapot szerinti LSZK minősítést. Megjegyezte: Nincs fix kvalifikálás, bővítés, fejlődés után változhat a helyzet; előre is lehet lépni a sorban
III. Raktártechnika felsőfokon: korszerű kínálati paletta a ZENIT-nél.
Az 1993-ban BT-ként megalapított ZENIT vezetője, SZOMOR LÁSZLÓ 15 év után szükségesnek látta a KERESKEDŐHÁZ helyzetét, szakmai súlyát bemérni, kapcsolatait és termék portfolióját tesztelni; egy kicsit a mérlegkészítés szándékával, és természetesen a volt és leendő vevőivel, partnereivel összejönni, konzultálni, a jövőbeni együttműködés új és szorosabb formáit kiépíteni – egy jubileumi rendezvény keretében.
A megjelent, több, mint 100 vendég megtapasztalhatta az előzékeny partneri viselkedést, a közvetlen partneri kapcsolatépítés módjait, a készséges és udvarias, szakszerű válaszokat, a tárgyszerű kommunikációt – mind a cég vezetője, mind a ZENIT munkatársai részéről.
A cégvezető – az üdvözlések után – szívesen beszélt a ZENIT LOGISZTIKAI KERESKEDŐHÁZ elmúlt 5 év árbevételi rátájának növekedéséről, majd részletezte a cég ügyfélkörét.
Az előadó a ZENIT LOGISZTIKAI KERESKEDEDŐHÁZ nevében megoldás(oka)t kínált a korszerű logisztikai rendszerek kialakításához. Ebből a programból idézek:

  - LOGISZTIKAI, TECHNIKAI TANÁCSADÁS, KONZULTÁCIÓ,
  - RAKTÁRTECHNIKAI ESZKÖZÖK (DOMINÁNS TERMÉKCSOPORT: ÁLLVÁNYOK)
  - MŰHELY ÉS ÜZEMI BERENDEZÉSEK,
  - EGYEDI ÉS STANDARD LOGISZTIKAI ESZKÖZÖK TERVEZÉSE, GYÁRTÁSA,
  - VONALKÓDTECHNIKA,
  - SZOLGÁLTATÁSOK (PLD.: HELYSZÍNI FELMÉRÉS, RAKTÁRI ÁLLVÁNYOK SZERELÉSE, FELÜLVIZSGÁLATA, FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK)

SZOMOR LÁSZLÓ nem kis büszkeséggel sorolta fel a ZENIT referenciáit, ezekből egyet-kettőt külön kiemelt:

  - LIBRI KÖNYVKERESKEDELMI Kft. (META CLIP állványrendszer)
  - FÁÜ ZRT. PEPSI AMERICAS (MULTIPAL RAKLAPOS állványrendszer)
  - HÉTFORRÁS ZRT (META MULTIPAL/R/ soros, rakodólapos állványrendszer)
  - MTV (META CLIP lemezpolcos, MULTIPAL raklapos, META CLIP galériás állványrendszer)

Együttműködő stratégiai partnerként megnevezte a:

  - META, DAS LAGERSYSTEM,
  - SILVERSTONE,
  - PRONOMIC,
  - WSM METALBAU,
  - MDS gyártókat.

A folytatásban az ügyvezető a ZENIT által forgalmazott META állványrendszerek forgalmát, illetve annak alakulását illusztrálta a képernyőn. Az igény, a minőségi állványrendszerek iránt megnőtt, a szállítások emelkedése szembeötlő.
Nem feledkezett meg SZOMOR úr a 2008-ban kialakított új(abb) értékesítési csatornáról, a META – termékek első magyarországi WEB-áruházáról sem.
Ami a jövőt illeti: ismertette a ZENIT LOGISZTIKAI ESZKÖZÖK KERESKEDŐHÁZÁ-nak 2009-évi terveit, a további értékesítési és marketing csatorna kialakításáról a LOGISZTIKA PORTÁL-on, több lépcsőben, fokozatosan kiépítve és kihasználva az e-kereskedelem technikai előnyeit.
IV. Újtípusú, dinamikus raktárrendszerek a META REGALBAU (ARNSBERG, NÉMETORSZÁG) gyártási programjából.
Nem kis érdeklődés kísérte a META REGALBAU Gmbh. EURÓPA vezető állványgyártója MICHAEL WILFLING ( exportigazgatónak az előadását.

  - A szakember sűrűn dokumentált, illusztrált előadásából – terjedelmi korlátok miatt – 3 fő-csoportot emelünk ki: a META MULTILINE, görgős átfutó és komissiózó állványt,
  - a META MULTIBLOC, gördíthető polcos állványrendszert, és
  - a META HIGH-CLIP AKL automatizált magaspolcos állványrendszert.

Az exportigazgató a termékek magas műszaki, gazdaságossági, technológiai előnyeit ismertette; a szakembereknek aligha lehettek kétségei a berendezések kiváló, többsávú minőségbiztosítással megerősített színvonaláról, – a ZENIT emelkedő forgalmával is bizonyítottan – kiváló tulajdonságairól.
Valóban igaz a META- márka védjegy-szlogenje:
"RAKTÁRTECHNIKA, AHOL A TÉR SOKAT ÉR!"
A nívós, jó ritmusú és hangulatú rendezvény, akár Szakmai Napként is, jó alkalom volt a ZENIT LOGISZTIKAI ESZKÖZÖK KERESKEDŐHÁZA logisztikában elfoglalt helyének, pozíciójának kijelölésére, és imázsának, reputációjának megerősítésére.
Nem közömbös, hogy több szaklap is delegálta egy-egy munkatársát az előadásokra.
(SCM, MAGYAR KÖZLEKEDÉS, NAVIGÁTOR, LOGINFO, TRANSPACK, LOGISTIC SERVICES NEWS)
(Képek: zenit archív)

Kunvári Antal

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes