A Lean és HR kapcsolata

A lean termelési rendszerek középpontjában a HR (humán erõforrás – human resource) áll, mint a lean vállalatok legfontosabb erõforrása. Ez az az erõforrás, amely folyamatosan érez, gondolkodik és döntéseket hoz. Függetlenül az iparágtól, az emberi tényezõ és az ember iránti tisztelet alkotja a lean elsõdleges pillérét! Sajnos több helyen azonban pontosan ez az a tényezõ, amit a leginkább veszni hagynak…

Az emberi tényező figyelmen kívül hagyása a legveszélyesebb veszteségforrás minden szervezetben. Bizonyos lean siker-sztorik esetében a siker kulcsa egy adott szoftver vagy eszköz bevezetése, de nem szabad elfelejteni, hogy ezen bevezetett eszközök mind azt a célt szolgálják, hogy a rendelkezésre álló humán tényezõt mind jobban ki lehessen használni (a kihasználás itt természetesen nem pejoratív oldalról értelmezendõ), segítségükkel sikerült hatékonyabbá tenni a munkaerõt.

Megfelelõ lean gondolkodásmóddal és motiváló vezetéssel az ember csodákat tud véghezvinni egy szervezetben!

Többféle motivációs elmélet létezik, egy dologban azonban jellemzõen egyeznek: az ember nem lesz tartósan produktív és motivált a pénztől! Sok egyéb motivációs eszköz ismert, melyekkel a munkavállaló motiváltnak és sikeresnek, boldognak érezheti magát. Egy demotivált környezetben az alkalmazottak csak annyit tesznek hozzá a vállalat eredményeihez, amennyi a saját túlélésükhöz alapvetõen szükséges, se többet – se kevesebbet! A megfelelően motivált munkavállaló ezzel ellentétben hozzátesz várhatóan egy kis többletet, a gondolatait, mondjuk úgy „odateszi magát” a feladatokhoz, és kész értéket teremteni. Belátja, hogy a kis többlet nem csupán a vállalat érdekeit szolgálja, de saját bőrén is érezheti a jobbítás hatását.

A lean gondolkodású szervezeteknél a humán tényezõt komolyan tisztelik és elismerik annak erõfeszítéseit. Ezt a tiszteletet több módon ki lehet nyilvánítani, ennek egyik legismertebb formája a felelõsséggel történő felruházás és döntési jogok megadása. Minden dolgozó saját maga ismeri a legjobban a szakterületét, azt a munkafolyamatot, amin õ végez. Senki más rajta kívül nem képes azt jobban felmérni, és fejleszteni. Lean gondolkodású munkaadóként a vállalatnak nincs egyéb dolga, mint hagyni szóhoz jutni a munkavállalót, lehetõséget kell adni neki a gondolatai és ötletei megvalósítására! Mi a motiváló, ha nem ez..?

A cikk részletei ->

- leancenter.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes