A kormányváltás óta először ülésezett a Vasúti Egyeztető Bizottság

A közösségi közlekedés strukturális problémáinak távlatos orvoslására az év végéig átfogó stratégia készül – mondta el Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a Vasúti Egyeztető Bizottság ülésén 2010. október 14-én, Budapesten.

A forgalomszüneteltetett vonalszakaszok fokozatos újraindítása is igazolja, hogy az új kormány elődeivel ellentétben, az önfeladás, a pályahálózat és a szolgáltatások szűkítése helyett a vasút fejlesztésében, versenyképességének megerősítésében érdekelt – tette hozzá az államtitkár.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a MÁV Zrt. az előkészítés alatt álló pályahálózat működtetési szerződést a közeljövőben véglegesíti, így az 2011. január 1-jével hatályba léphet.

A Vasúti Egyeztető Bizottság a szakminisztérium és a vasutas szakszervezetek közötti kapcsolattartás rendszeresen ülésező fóruma. A testületet érdekképviseleti kezdeményezésre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékes államtitkársága hívta össze, a kormányváltás óta első alkalommal. A felek a megbeszélésen több, a vasúti munkavállalók egészségügyi alkalmassági vizsgálatát, kedvezményes utazási lehetőségeit és képzését érintő szabályozási kérdést is tárgyaltak.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes