A GVA jóváhagyta a Waberer’s és a Szemerey Transport fúzióját

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a Waberer’s Logisztika Kft. és a Szemerey Transport Zrt. üzletrész-, illetve részvénycsere révén tavaly év végén történt fúzióját.

 

A döntést követően a két, saját neve alatt, de közös tulajdonosi szerkezetben működő vállalatot egységes menedzsment irányítja. Egyetlen, hatékony szervezetbe integrálódtak az üzemeltetési és a kereskedelem szervezetek, megkezdődött a korábban a piaci versenyben külön-külön bevetett eszközök, raktárak és átrakók, valamint a beszerzés, az informatika, illetve az ügyfélkapcsolatok optimalizálása. Az együttesen 1200 magasan képzett szakemberrel és 700 járművel rendelkező cégek összevont értékesítési árbevétele 2012-ben mintegy 22 milliárd forintot volt, amit a vállalatok a szinergiák kiaknázása révén öt év alatt évente 10 százalékkal terveznek növelni.

Magyarország vezető logisztikai vállalkozása és a belföldi hűtőfuvarozás, valamint disztribúció piacvezetője komplex logisztikai szolgáltatási képességeinek egyesítésével megteremtette hazánk legnagyobb, belföldi logisztikai erejét. Az összefogás üzletrészek, illetve részvények cseréjével valósult meg: a Waberer’s Logisztika Kft. a Szemerey Transport Zrt. részvényei 60 százalékának birtokába jutott, míg a Szemerey Transport a Waberer’s Logisztika üzletrészének 40 százaléka felett szerzett ellenőrzést.

Az egységes irányítás alá került két flotta a legmagasabb minőségben képes kielégíteni minden, a hűtött-, friss- és szárazáru logisztikával összefüggő hazai megrendelői igényt. A vállalkozások beszerzéseiknél azokra az árelőnyökre támaszkodnak, amit a Waberer’s biztosít, és élvezik annak fejlett fuvarszervezési rendszeréből, illetve az informatikai platformja használatából származó versenyelőnyt is. A Waberer’s Logisztika Kft.

bekapcsolódik a Szemerey Zrt. által kiszolgált 6000 kiskereskedelmi egység ellátásába szárazáru termékekkel és kiaknázza a Szemerey Transport által az ország tíz településén – Miskolcon, Budapesten, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten, Szolnokon, Almásfüzitőn, Baján, Balatonszárszón és Pécsett – létrehozott kirendeltségek és depók nyújtotta logisztikai lehetőségeket is. A flottakezelési, fuvarszervezési és járatoptimalizálási képességek összehangolása tovább javítja a versenyképességet.

A szinergiaerők szinte azonnal működésbe léptek: a Szemerey Transport Zrt. Magyarországon elsőként teljesítette a logisztikai vállalkozások részére kifejlesztett ECSL értékelési és tanúsítási kritériumrendszert. A rendszerkövetelmények kidolgozói, a TÜV Rheinland Intercert Kft. és az Iparfejlesztési Közalapítvány Minőségfejlesztési Központja ezt a teljesítményt az ECSL megfelelőségi tanúsítvány átadásával igazolták.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes