A Fiege beköltözik a ProLogis Park Hegyeshalom területére

A vezető európai szerződéses logisztikai szolgáltató, a Fiege 8 300 négyzetméter területet foglal el a ProLogis Park Hegyeshalomban.

A Fiege a modern ipari park első épületébe költöztette be disztribúciós központját, amely kevesebb, mint tíz kilométerre található az osztrák és szlovák határoktól. Ezzel a tranzakcióval együtt a Fiege már több mint 121 200 négyzetméter területet bérel a ProLogis-tól Európában.

A ProLogis Park Hegyeshalom az első magyarországi fejlesztésünk Budapest körzetén kívül.” – mondta Kemenes László, a ProLogis magyarországi képviselője és alelnöke. „Álláspontunk szerint ez a helyszín ügyfeleink regionális logisztikai tevékenységének stratégiai csomópontjává fog válni, mert egyszerre három piac közelségének előnyeit élvezi, az osztrák, a magyar és a szlovák piacokét”.

Az új megállapodásunk a ProLogis-szal rendkívül fontos lépés a közép-kelet európai disztribúciós stratégiánkban.” – mondta Dr. Peter Amos, a Fiege CEE ügyvezető igazgatója. „Terveink szerint a ProLogis Park Hegyeshalom az egyik stratégiai növekedési helyszínünk lesz a régióban. Az elhelyezkedés volt a fő tényező, ami miatt emellett a park mellett döntöttünk, amely specifikus logisztikai igényeinknek is megfelel. Jó tapasztalataink vannak a ProLogis-szal a régióban, és ez egy újabb igazolása elkötelezettségünknek a hosszú távú együttműködés folytatása mellett. A minőségi és szolgáltatási vonatkozások fontos tényezők a Fiege számára.

A Fiege nagyra értékelt ügyfelünk, és örömmel fogadjuk a vállalatot egy újabb modern létesítményünkben, ezúttal egy vadonatúj helyszínen.” – tette hozzá Kris Pauwels, a ProLogis lengyelországi fejlesztési és ügyfélkapcsolati alelnöke. „Ez a bérleti megállapodás közvetlen eredménye a jól pozícionált, kiváló minőségű létesítmények és a professzionális ügyfélszolgálat iránti töretlen elkötelezettségünknek. Örömmel folytatjuk együttműködésünket a Fiege-vel ebben a parkban és az egész CEE régióban.

A ProLogis nagybefektető a közösségünkben, és nagy örömmel üdvözöljük új ügyfelét a parkban. Hegyeshalom az észak-déli 15-ös út és a kelet-nyugati M1-es autópálya csomópontja, és ez a nemzetközi vasúti útvonalakra is igaz.” – mondta Szőke László, Hegyeshalom polgármestere. „A 80 évi klasszikus határvárosi lét és az ezzel járó munkalehetőségek megszűnte után azt gondoljuk, hogy a régió új logisztikai csomópontjaként újabb munkalehetőségek jönnek létre a helyi lakosság részére.”

A ProLogis Park Hegyeshalom Nyugat-Magyarország „mágikus háromszögében” (Bécs-Pozsony-Győr) található, és könnyen megközelíthető Bécsből, Pozsonyból és Budapestről is, az M1-es és 15ös utakon. A park jelenleg egy 23 100 négyzetméteres épületből áll, teljes felépülésekor hat létesítményében 150 000 négyzetméter modern disztribúciós területet foglal majd magában.

A ProLogis magyarországi portfoliója hat disztribúciós park 29 épületében több mint 485 000 négyzetméter disztribúciós területet foglal magában.

B.B.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes