A FedEx történetének legforgalmasabb napjára készül

A FedEx Express, a világ legnagyobb expressz szállító vállalata a cég történetének legforgalmasabb napjára készül.

Az adventi időszakban a FedEx előreláthatóan több mint 260 millió küldeményt szállít ki világszerte. Ez 12 százalékos növekedés jelent a tavalyi karácsonyi szezonhoz képest, amikor 232 millió csomagot regisztráltak. December 12-ére várják a csúcsot: ezen a napok 17 millió küldeményt továbbítanak majd.

Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában a legforgalmasabb nap a FedEx Express számára a december 20-a, kedd lesz, a tavalyi évhez képest 2,3 százalékos növekedésre számítanak. December 19-én szintén csúcsforgalom várható a csomagszállításban, amelyet a világ többi részéről ideküldött csomagok okozzák. A növekedés 2010-hez képest 3,5 százalékos lesz.

„Bízunk a karácsonyi forgalomnövekedésben idén is, és biztosak vagyunk abban, hogy a hálózatunk világszerte megbirkózik ezzel a kihívással” – mondta Gerald P. Leary, a FedEx Express regionális elnöke. „Vállalatunk munkatársai minden évben gondoskodnak arról, hogy ügyfeleink ugyanazt a magas színvonalú szolgáltatást kapják az ünnepek alatt is, mint az év bármely napján” – tette hozzá a vezető. A FedEx a karácsonyi szezonban is ügyfelei rendelkezésére áll különböző sürgősségű szintű szállítási szolgáltatásaival.

FedEx_Express2

Csomagolási tippek a FedEx-től

Ha megfelelően csomagolja be, zárja le és címkézi fel csomagját, akkor biztos lehet abban, hogy az időben és épen fog megérkezni. Most következzen néhány egyszerű csomagolási tanács a FedEx szakértőitől:

· Válassza a legmegfelelőbb csomagolást. Erős dobozokat használjon, amelyek oldallapjai épek. Nehezebb küldeményhez használjon dupla falú dobozokat.

· Vegye figyelembe a doboz teherbíró képességét. Győződjön meg arról, hogy a doboz elég nagy ahhoz, hogy belül ki tudja párnázni a csomag tartalmát, és használjon csomagolási célokat szolgáló ragasztószalagot.

· A címke tartalmazzon minden fontos információt. Ellenőrizze, hogy a címke jól látható és mind a feladó, mind a címzett címe helyesen szerepel.

· Adja fel karácsonyi küldeményét interneten. Használja ki internet-alapú megoldásaink előnyeit: a nyomon követési lehetőséget, a tervezhetőséget és a hatékonyságot.

· Időben adja fel csomagját, hogy elkerülje a sorbaállást. Ahhoz, hogy a küldeménye karácsony előtt biztosan megérkezzen Európába, az Egyesült Államokba és Ázsiába, legkésőbb december 22-én fel kell adnia a csomagját. A többi célállomás esetében december 21-e az utolsó nap.

· Kövesse nyomon csomagját. A csomag kézbesítési státuszát, helyzetét könnyen és kényelmesen követheti a fedex.com-on.

Környezettudatos szállítás a FedEx-szel

A FedEx javaslatai a környezettudatos karácsonyi ajándékküldésre:

  • Olyan dobozt használjon, ami kellőképpen megvédi a küldeményt, azonban nem túl nagy. A törékeny tárgyakat duplán dobozolja be, belső doboznak nyugodtan használjon egy régebbit.
  • Olyan dobozokat vásároljon, amelyek újrafelhasználható anyagból készültek. A FedEx borítékok 100 százalékig újrahasznosíthatók, míg a FedEx 10 kg és 25 kg teherbírású dobozai minimum 70 százalékban újrahasznosítható anyagot tartalmaznak és újrahasznosíthatók.
  • Amennyiben régi dobozt használ a csomagoláshoz, győződjön meg arról, hogy az jó állapotban van, nincsenek rajta lyukak, nem szakadt vagy horpadt be a sarka. A régi címkéket pedig a félreértések elkerülése végett távolítsa el.
  • Keressen környezetbarát megoldást a csomag tartalmának kipárnázására. A FedEx a papírcsíkok vagy a biológiai úton lebomló csomagoló golyócskák használatát javasolja.
  • Ellenőrizze, hogy küldeményét megfelelően kipárnázta-e, és a csomagolásra használjon erős kartont. Minél könnyebb a csomagja, annál kevésbé terheli környezetét.
  • Védi a környezetet, ha FedEx-szel szállíttatja ki a csomagját. A FedEx több mint 400 hibrid és elektromos, illetve 3.300 alternatív üzemanyaggal működő autóval dolgozik szerte a világon. A hibrid flotta 2004-es bemutatkozása óta több mint 16 millió kilométert tett meg. Ez a táv annyi, mintha az egyenlítőnél 400-szor megkerülnénk a Földet.

A FedEx mozgásban tartja az internetes kereskedelmet az ünnepek alatt

Az idei ünnepi időszakban is nőni fog az internetes kereskedelem. Az IMRWorld Európára vonatkozó internetes kiskereskedelmi forgalom-előrejelzése szerint idén 52 milliárd eurót költenek az emberek a karácsonyt megelőző nyolc hétben. A felmérés szerint a karácsonyi online vásárlás várhatóan húsz százalékkal nő majd az idei adventi időszakban, a körülbelül 240 millió internetes vásárlónak köszönhetően.

A karácsonyi online vásárlás növekedésével egyre nagyobb a nyomás az internetes kereskedő cégeken, hiszen az ajándékra váró ügyfeleik minden évben egyre többen lesznek. Az ünnepek alatt és azon kívül is érdemes a FedEx pofonegyszerű megoldásait alkalmaznunk, amelyek éppen azt nyújtják, amire az e-kereskedelemben szükség van: jó ár-érték arányt, gyorsaságot, egyszerűséget és megbízhatóságot.

A FedEx globális hálózatának teljesítménye évről évre

A FedEx legforgalmasabb napján a küldemény mennyisége folyamatosan növekedett évről évre. A legforgalmasabb napok 2005 óta a következők voltak:

· 2005. dec. 12 – 9,8 millió küldemény

· 2006. dec. 18 – 10,6 millió küldemény

· 2007. dec. 17 – 11,5 millió küldemény

· 2008. dec. 15 – 12,0 millió küldemény

· 2009. dec. 14 – 14,2 millió küldemény

· 2010. dec. 13 – 15,6 millió küldemény

A FedEx Express-ről

A FedEx Express a világ legnagyobb expressz szállító vállalata, amely gyors és megbízható szolgáltatást nyújt az Egyesült Államokban és több mint 220 országban és területen. A FedEx Express a világot behálózó légi és szárazföldi hálózata rendszerint egy-két munkanapon belül célba juttatja az időérzékeny küldeményeket, amelyekre visszafizetési garanciát vállal, amennyiben a küldemény nem időben ér célba.

Forrás: ACCEDO Hungary Kft.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes