A Deloitte tapasztalatai az EU-s finanszírozású környezetvédelmi projektekről

A 2007-ben kezdődött és 2013-ban végződő programozási időszakban sokat tanultak az európai uniós támogatások kedvezményezettjei a környezetvédelmi beruházások tervezéséből, amit a 2014-ben kezdődő új időszakban jól lehet hasznosítani  – mondta el Reiniger Róbert, a Deloitte Zrt. Környezetvédelmi tanácsadás üzletágának igazgatója a csütörtökön Budapesten tartott sajtóbeszélgetésen.

    Ebben a programozási időszakban több száz infrastrukturális és környezetvédelmi projekt, köztük mintegy 200 szennyvíztisztító telep, 20-30 árvízvédelmi projekt, körülbelül 30 ivóvízminőség javítási beruházás, több mint 100 természetvédelmi beavatkozás, 500 körüli  megújuló energia felhasználást ösztönző és mintegy 700 energiahatékonyságot elősegítő projekt valósul meg Magyarországon, összesen több mint 1.300 milliárd forint értékben.
    A tapasztalatok alapján nyilvánvaló – fogalmazott az igazgató -, hogy valódi sikert csak az jelent, ha a vizsgált projektek az EU által előírt fenntarthatósági elvárásokat is teljesítik, legyen szó hulladék-, ivóvíz-, vagy szennyvízkezelési fejlesztésekről. Ez azt jelenti, hogy a beruházást követően működtetni, és az üzemidő végén pótolni is tudják azt.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes