A bősi vízlépcső ügyének megoldását követeli a Kisalföld

Országos kezdeményezést indít a bősi vízlépcső okozta problémák napirendre vétele és megoldása érdekében a Kisalföld című napilap – hangzott el a médium keddi győri sajtótájékoztatóján.

Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés napirendjére tűzze a szigetközi Öreg-Duna-meder és a győri Mosoni-Duna-szakasz vízgazdálkodási megoldásainak megvitatását? – erre a kérdésre mondanak igent azok, aki csatlakoznak a kezdeményezéshez.
Szammer István, a Kisalföldet kiadó Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: azzal, hogy a kérdés a törvényhozás elé kerül, „hosszú évek után kendőzetlenül beszélhet róla a parlament, mert ez húsz éve nem történt meg”. Megjegyezte, 60 nap alatt 50 ezer aláírást nagyon nehéz megszerezni egy megyényi területről, ezért országosan is gyűjtik majd az aláírásokat, elsősorban a civil szervezetekhez és a médiumokhoz fűződő kapcsolatokra támaszkodva.
Szammer István – aki maga nyújtotta be hitelesítésre az Országos Választási Bizottsághoz az aláírási íveket – arról beszélt a sajtótájékoztatón: munkatársaiknak, akárcsak a térségben élőknek, nagy szívfájdalma, hogy a Mosoni-Duna vízszintje gyakran olyan alacsony, hogy szinte át lehet sétálni rajta.
„Ez az itt élők életét inkább nehezíti, mint segíti. A Duna egy lehetőség, és mi azt szeretnénk, hogy ez a lehetőség visszakerüljön azoknak a kezébe, akik itt élnek” – fogalmazott.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes