A Boeing felgyorsítja a 737-esek termelését

A Boeing amerikai repülőgépgyár a piac élénkülésére számítva felgyorsítja a 737-es utasszállítók termelését 2012-ben – írta kedden a The Washington Post.

A világ egyik legnépszerűbb közepes hatótávolságú utasszállító gépének számító 737-esekre meg fog nőni a kereslet a gazdasági válságból való kilábalással – így számol a Boeing. A cég jelenleg naponta körülbelül egy ilyen repülőt állít elő a Washington állambeli Rentonban, a havi termelés 31,5 darab. A gyártási ütemet két év múlva havi 34 darabra akarják felfuttatni.

A Boeing előrejelzése szerint a légitársaságok 2011-ben már ismét profitot fognak termelni. A cég jelenleg 2000 darabos lemaradásban van a termelésben mintegy 80 megrendelő felé. A Boeing azt is közölte: felfedeztek egy újabb tervezési hibát a 787 Dreamliner esetében, de ez nem lesz akadálya annak, hogy a forradalmian új, döntően szénszálas anyagokból épített, könnyűszerkezetű repülő első példányait még az év vége előtt leszállítsák az ügyfeleknek.

A cég egy februári adat szerint több mint 55 légitársaságtól 865 megrendelést kapott az új utasszállítóra, jóllehet a fejlesztésben mutatkozó sorozatos késések miatt több megrendelő visszalépett. Az első próbarepülésre az eredetileg tervezettnél több mint két évvel később, tavaly decemberben került sor Washington államban.

Forrás: MTI/Menedzsment Fórum

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes