A BKK rosszul tervezte meg a Haller utcai kikötőt

A Duna alacsony vízállásával indokolta kedden a BKK, hogy máris bezárják a nemrég újraindított Budapesti kishajójárat Haller utcai állomását. Csakhogy a Dunának egyáltalán nem alacsony a vízállása.

Mivel az úszó kikötőhíd a Duna vizén lebeg, balesetveszélyesen meredekké vált, így az utasok csak nehezen tudják megközelíteni vagy elhagyni a sétahajókat – indokolták a közlekedési szakemberek a D11-es és D12-es járatok megállójának becsukását.  A meredek rámpa azonban egyáltalán nem a Duna szokatlanul alacsony vize, hanem a tervezés hibája miatt állhat ilyen szögben. A folyó szintje ugyanis a budapesti mércén szerdán 256 centiméter volt és a Duna éppen enyhén áradt. Ez a szint nemhogy nem alacsony, de július közepén inkább aránylag magasnak mondható, simán lehetne akár egy-másfél méterrel kevesebb is. Amikor július 6-án a helyszínen jártunk, és még szó sem volt arról, hogy túl kicsi lenne a vízállás az állomás működtetéséhez, 283 centi volt a folyó szintje, vagyis csak 27 centivel több a mostaninál.

Az Index.hu szerint erős a gyanú, hogy a BKK ezzel az álindokkal azt a kellemetlen tényt próbálja leplezni, hogy a sietséggel megnyitott kishajójárat Haller utcai állomását értelmetlen helyre rakták. A HÉV kerítéssel is védett sínei, illetve az egyetlen aluljáró lezárása miatt az itt kiszálló utasoknak vagy a Petőfi vagy a Rákóczi hídig kellett gyalogolniuk, ha át akartak szállni más járműre, vagy egyszerűen begyalogolni a városba.

Miután kiderült a bénázás, a megállót hirtelen bezárták, az alacsony vízszintre hivatkozva. A víz, mint említettük, egyáltalán nem különösebben alacsony, és már az elmúlt hetek nagyobb vízállásánál is látszott, hogy a megállót ügyetlenül alakították ki. Ilyen magas, függőleges partfal esetében komolyabb átépítés nélkül nem is nagyon lehet jó megoldást találni.

Forrás: Index

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes