700 millióba kerül a pécsi Közlekedési Zrt visszavétele?

A pécsi önkormányzat visszavette az irányítási jogot és leváltotta az igazgatót, de eddig csak kevesebb mint 400 ezret utalt át mindezért.

Nem kizárt, hogy akár 700 millió forintot is fizethet a pécsi önkormányzat, illetve a Pécs Holding a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. kisebbségi tulajdonosa, azaz a Mecsekbusz Kft. részére a PK Zrt. 2011. márciusi „visszafoglalásával”, és Keczer László korábbi vezérigazgató eltávolításával kapcsolatos ügyben – olvasható a bama-hu baranyai weboldalon.

Akkor Pécs nem szokványos módon érvényesítette visszavásárlási jogát a PK Zrt. 560 milliós részvénycsomagjára, amellyel tovább növelte részesedését, s az irányítási jogot is visszavette a cégben. A korábbi megállapodással ellentétben azonban a város nem 560 milliót, hanem csupán 381 ezer forintot utalt a Mecsekbusznak, mondván, a fennmaradó összeg – a városvezetés és megbízott ügyvédjeik szerint – a Mecsekbusz által okozott kár és költség, amit nem kell megfizetniük.
A barqanyai portál szerint a jogvita végén lehetséges, hogy Pécsnek mégiscsak a zsebébe kell nyúlnia. A pécsi önkormányzat sajtóosztálya azt közölte, hogy a kötelezettségeket „sem az önkormányzat, sem a Pécs Holding nem vállalta el érvényesen”. Hozzátették: jelenleg számos további jogi procedúra van folyamatban, ami miatt az önkormányzatnak nem áll érdekében bővebb nyilatkozattétel.

Forrás: IHO

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes