500 munkahelyet teremt Európában a Scania

A Scania 500 új munkavállaló felvételét kezdte meg európai gyártóegységeibe, az új alkalmazottak a 2010 utolsó negyedévére tervezett magasabb termékmennyiség gyártásában vesznek részt – közölte a Scania Hungária Kft. kedden az MTI-vel.

A munkahely-bővítés csak a gyártóegységeket érinti, így Magyarországot – ahol csupán értékesítési és szervizelési pontokkal rendelkezik a cég – nem.
A világ egyik vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és ipari állómotorgyártója az Európán kívüli piacokon tapasztalható megnövekedett kereslet hatására tervezi megemelni termelését. Az európai piacon is megfigyelhető ugyan a kereslet növekedése, de a korábbi számadatokkal összehasonlítva, összességében még mindig alacsonynak mondható – olvasható a közleményben.

A német Volkswagen AG többségi tulajdonában lévő svéd vállalat az 500 új munkahely nagyjából felét Svédországban létesíti.
A Scania 32 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik. A vállalat értékesítési árbevétele tavaly elérte a 62 milliárd svéd koronát, míg nettó nyeresége 1,1 milliárd svéd koronát tett ki.

A második negyedévben a Scania adózott eredménye 2,37 milliárd svéd koronára (251 millió euró) emelkedett a tavalyi második negyedévi 150 millió koronás (16 millió euró) veszteségről. Értékesítési árbevétele 43 százalékkal 20,6 milliárd koronára (2,18 milliárd euró) emelkedett 14,43 milliárd koronáról (1,53 milliárd euró), üzleti eredménye pedig 3,5 milliárd koronára (371 millió euró) 17 millióról (1,8 millió euró).

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes