4,5 milliárdos beruházás a tatabányai Sanmina-SCI-nél

Tatabányai telephelyén 2000 négyzetméteres területet alakít elektronikai eszközök termelésére alkalmas részleggé a Sanmina-SCI Magyarország. Az átalakítás és a gyártáshoz szükséges gépek összértéke több mint 4,5 milliárd forint – tájékoztatta a társaság ügyvezetője.

Hoffmann Károly elmondta, a beruházáshoz egymilliárd forintos pályázati támogatást kaptak. A pályázatban ötven új munkahely teremtését vállalták, de a valós létszámbővülés a fejlesztés 2014-es befejezésekor várhatóan eléri majd a száz főt. A teljes kapacitás elérésekor az új részleg harminc százalékkal növelheti a gyár árbevételét. A vállalat 2010-ben 20 milliárd forintos árbevételt ért el, melyet 2011-ben megdupláztak.

A Sanmina-SCI Magyarország Kft. Tatabányán működteti legnagyobb európai gyártóbázisát. Jelenleg közel ezer embernek adnak munkát, autóipari elektronikai vezérlőegységeket, valamint telefonközpontokhoz, átjátszóállomásokhoz való berendezéseket készítenek.

Az üzemben közel 300 fő foglalkozik telekommunikációs és orvosi műszerek garancián túli javításával és az ehhez kapcsolódó logisztikai feladatokkal, ugyanis itt található a Sanmina-SCI legnagyobb európai szervizközpontja is.

A társaság 1996-ban építette fel első, 10.000 négyzetméteres csarnokát Tatabányán, majd bővítették az üzemet, később megvásárolták a szomszéd telken épült gyárat, így jelenleg 40.000 négyzetméteren tevékenykednek.

A Sanmina másik magyarországi gyára Miskolc mellett működik, az Alsózsolcai Ipari Parkban. Precíziós fémmegmunkálással, telekommunikációs kapcsolószekrények, bázisállomások összeszerelésével foglalkoznak, 400 fős létszámmal.

A Sanmina-SCI Corporation 2001-ben alakult a Sanmina és SCI társaságok egyesülésével. A Sanmina az elektronikai alaplapok, fémfeldolgozási, és fémmegmunkálási jellegű alaptevékenysége kapcsolódott össze a Space Craft Industries elektronikai gyártótevékenységével.

A San José-i (USA, Kalifornia) központtal működő vállalatcsoport világszerte több mint száz telephelyén, mintegy 45 ezer alkalmazottjával az elektronikai, elektromechanikai bérgyártó szektor egyik vezető képviselője, 2011-es árbevétele meghaladta a 6,6 milliárd dollárt.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes