400 millióból korszerűsítik a Vasi Volán utastájékoztató rendszerét

Több mint 400 millió forintos beruházással korszerűsítik a Vasi Volán Zrt. utastájékoztató rendszerét, a fejlesztés augusztus végéig valósul meg – közölte a kivitelezői szerződés ünnepélyes aláírását követően a társaság.

A kivitelezőt egy sikeres közbeszerzési eljáráson három pályázó közül választották ki, amelynek eredményeként a legelőnyösebb és egyben legolcsóbb ajánlatot benyújtó budapesti székhelyű Tigra Kft. végezheti el a munkát.

A közbeszerzés az azt lebonyolító cég szakszerű munkájának köszönhetően sikeres volt, annak eredményét utólag senki nem támadta. Az Európai Unió által 90 százalékos mértékben támogatott fejlesztésnek köszönhetően Bükön, Celldömölkön, Csepregen, Körmenden, Kőszegen, Őriszentpéteren, Sárváron, Szentgotthárdon és Vasváron is korszerűsítik az autóbusz-pályaudvarok utastájékoztató rendszerét.

Az utazóközönség a GPS alapú rendszer segítségével percre pontos, valós idejű tájékoztatást kap az autóbuszok pillanatnyi helyzetéről és várható érkezési idejéről.
Az összesen 585 millió forint értékű uniós projekt részeként előbb a jelenlegi helyéről a GYSEV közreműködésével áthelyezett körmendi, majd pedig a szombathelyi Ady téri autóbusz-pályaudvaron is olyan intermodális csomópontot alakítanak ki, ahol az utasok egyszerre kaphatnak valós idejű információkat a Vasi Volán autóbuszjáratainak és a GYSEV vonatainak indulásáról, érkezéséről.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes