Archive for december 28th, 2010

Kiskörúti válasz

Amint azt korábbi írásunkban jeleztük, megkerestük az építtető céget a Kiskörút villamospályájának üzembe helyezése kapcsán. A tegnapi napon megkaptuk a választ legtöbb kérdésünkre.

Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után (VI. rész)

Völgyesi Zsolt Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) főigazgatója, arról beszélt, hogy milyen közlekedésbiztonsági igények és lehetőségek vannak az infrastruktúra fejlesztésében.

Jelentősen emelik az autópályadíjat

A december utolsó napján még 1170 forintért megvásárolható D1-es matrica január 1-től 1650 forint lesz, derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményéből. A minisztérium szerint csak 8,7 százalékos lesz az átlagos díjemelés, a drasztikus áremelés oka, hogy az év hét hónapjában alkalmazott úgynevezett kedvezményes időszak megszűnik, és egész évben egységes lesz a pályahasználat díja.

Készül a MÁV-csoport stratégiája

Készül a MÁV csoport stratégiája, amely 2030-ig határozza meg a cégcsoport, illetve a magyar vasút működésének irányvonalát – mondta az MTI-nek Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az időtáv egyrészt az Új Széchenyi Terv távlatát, másrészt a vasúti fejlesztések, beruházások, eszközök élettartamát veszi figyelembe.

A kkv-k kulcsszerepet kapnak a munkahelyteremtésben

A kormány politikájának centrumában továbbra is a munkahelyteremtés áll, amelyben jelentős szerepet szán a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára az MTI-nek. Jelezte: jövőre előrelépés várható a rugalmas foglalkoztatásban, és szeretnék bővíteni a közfoglalkoztatottak létszámát is.

Óriásberuházásra készül az Audi

Az Audi a következő öt évben több mint 10 milliárd eurót, a magyar hazai össztermék (GDP) nagyjából 10 százalékának megfelelő összeget fordít fejlesztésre.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes