Archive for december 27th, 2010

Új APEH és VPOP-elnök januártól

Vida Ildikót nevezte ki az adóhatóság élére a nemzetgazdasági miniszter. Egyszer már betöltötte ezt a posztot, miután mentora, Simicska Lajos távozott a hivatal éléről. Kormánybiztosként Vida vezényli az APEH január elsejétől tervezett összevonását a vám- és pénzügyőrséggel (VPOP), amivel ismét nyomozati jogkörhöz juthat a hatóság, új nevén Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Autósok figyelem! Fokozott kátyúveszély az utakon!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. fokozott óvatosságra kéri az autósokat, mert az elmúlt hetek igen csapadékos időjárása, illetve a nappali fölmelegedések és az éjszakai fagyok miatt megnőtt a kátyúk száma az állami közúthálózaton. A társaság minden gépe és valamennyi munkatársa az utakon dolgozik, de a változékony téli időjárás miatt a betömött és az újonnan keletkezett […]

Megszűnt a szmogriadó Miskolcon

Az elmúlt napok időjárásának kedvező változása miatt Miskolcon is megszűnt a szmogriadó – tájékoztatott Orosz Gábor, a Városháza szóvivője. Kovács Attila miskolci meteorológus elmondása szerint a csapadékos, szeles időjárás kisöpörte a városban megrekedt, szennyezett levegőt. Az elkövetkezendő időszakban viszont szélcsendes, hideg idő várható, így a szmog is visszatérhet Miskolcra. A fűtésből származó füstöt ugyanis nem […]

Újabb brutális üzemanyagár-emelés!

Öt forinttal nő a benzin, és hat forinttal nő a gázolaj ára szerdától a hazai töltőállomásokon – erősítették meg piaci forrásból a holtankoljak.hu értesülését. Így újabb rekordot dönt mindkét üzemanyagfajta ára: a benzin átlagára várhatóan 361, míg a gázolajé 351 forint lesz.

Hol a pénz, hol vannak a metrókocsik?

A VEKE döbbenten figyeli, hogyan packázik egy elvileg jó nevű nemzetközi járműgyártó cég a magyar vevőivel. A vevők végső soron mi, utasok és adófizetők vagyunk. Az Alstom lassan öt éve ül a mi pénzünkön és eddig nem volt képes a szerződésnek megfelelően szállítani, több mint két éves csúszásban van és még be is perelte a […]

Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után (V. rész)

  Óberling József, rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) elnöke, a bizottság 2011-2013. közötti évekre szóló középtávú koncepciójáról tartott előadást. Kiemelte, hogy prevenció nélkül közlekedésbiztonsági tevékenység nem létezik, amely hatékonyan egészíti ki a közúti ellenőrzéseket.

Régiós csúcsra tör Ferihegy

A ferihegyi új terminál, a SkyCourt (Égi Udvar) műszaki átadása folyamatos, nincs az építkezésen komolyabb csúszás, 2011-ben pedig a teherszállítási központot fejleszti a Budapest Airport, amivel Közép-Kelet Európa egyik meghatározó cargo bázisa jöhet létre és a ferihegyi, a régió legdinamikusabban fejlődő repülőterévé válhat – mondta el Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

Irodán kívüli munkavégzést szeretnének a dolgozók

A Cisco nemzetközi felmérése szerint a dolgozók 60 százaléka úgy gondolja, hogy az eredményes munkához már nem kell feltétlenül a munkahelyen lenni, olyannyira hétköznapinak tartják a vállalati információk rugalmas és mobil elérését, hogy inkább az alacsonyabb fizetést választanák, ha az irodán kívül dolgozhatnak.

Kezdhetjük szokni a négyszáz forint feletti benzinárat

Egy év múlva 390-410 forint is lehet a 95-ös benzin átlagára, s ehhez hasonlóan fog emelkedni jövőre a gázolaj ára is. A szakértők megoszlottak az emelkedés üteméről,van aki csak 375-380 forintos benzin és 365-370 forintos gázolaj árat jósol, de abban egyetértettek, hogy tovább nő az üzemanyagok ára.

Hóhelyzet és metróügyek

Késések váltóállítási nehézségek miatt. Vizsgálatot sürget a VEKE. Hawaii magasvasút. Híreink karácsony után

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes