Archive for december 22nd, 2010

A MÁV kilép a Hungrailből?

Nem választott új vezetőséget tegnapi közgyűlésén a Hungrail Magyar Vasúti Egyesülés.

Széles nyomtáv újragondolva

Elkészült az áprilisban megrendelt tanulmány a Kassától Bécsig húzódó széles (1520 milliméter) nyomtávú vonalról, az illetékesek a következő hetekben elemzik az eredményeket.

Szemléletváltás Budapesten

Hosszú idő után az első az idei olyan év, amikor nem emel árat a BKV. Közterület-felügyelők is dolgozhatnak az ellenőrökkel és nem lesz járatritkítás. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a közrádióban adott interjút.

Egekben az árak: soha nem költöttünk ennyit benzinre

Idén még egyszer sem költött annyit a magyar lakosság üzemanyagra, mint októberben. A 123,14 milliárdos összeg mellett a benzinkutak forgalma továbbra is csökken, ami a magas áraknak köszönhető. Az októberi rekordösszeget novemberben és decemberben valószínűleg sikerül majd túlszárnyalni az újabb áremelések miatt. Mfor.hu-háttér.

Az Alstomnak adott igazat a bíróság: nem hívhatja le a bankgaranciát a BKV

A nanterre-i bíróság elfogadta az Alstom kérsét és megtiltotta a bankoknak, hogy lehívják a francia cég által letétbe helyezett bankgaranciát – olvasható az Alstom közleményében. A cég továbbra is kész tárgyalni annak érdekében, hogy megoldást találjanak a metrók forgalomba állítására.

Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után (IV. rész

Hatala József, rendőr altábornagy, országos rendőr-főkapitány arról értekezett, hogy a rendőrség hogyan járulhat hozzá a közúti közlekedésbiztonság további javításához. Kifejtette, hogy a közlekedésbiztonság javítása „klasszikus" rendőri feladat, amelyben kiemelt szerep hárul a közlekedésrendészeti szolgálatra.

Itt a lista: parkolási rend Karácsonykor országszerte

A Magyar Parkolási Szövetség összeállítást készített a 2010-es év végi időszakban érvényes közterületi parkolási díjfizetési kötelezettségről Budapesten és az ország nagyobb városaiban – mivel a szabályozás ebben a kérdésben még nem egységes.

Új elnökség, erős elnöki pozíciók az MLBKT-nál

Társaságunk 18. kongresszusán, Balatonalmádiban új elnökséget választott. A korábbi elnökség tagjai közül minden induló jelöltnek újabb két évre bizalmat szavaztak a közgyűlésen résztvevő tagjaink. Az új jelöltek közül Báthory Zsuzsanna (Bosch) kapta a legtöbb szavazatot, aki így új elnökségi tagként csatlakozott az MLBKT vezetéséhez.

Változik a közösségi közlekedés karácsonykor

Rendkívüli menetrend lép életbe a MÁV-nál, a Volánbusznál és a BKV-nál karácsonykor, szilveszterkor, illetve a két ünnep között.

Kamionstop lesz karácsonykor

Korlátozzák a nehéz tehergépjárművek forgalmát a karácsony és szilveszter környéki munkaszüneti napokon és hétvégéken – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes