Archive for december 21st, 2010

Logisztikai ingatlant akvirált az Appeninn

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. közel 540 millió Ft-os tőkeemelést hajtott végre négy leánycégben. Ezzel párhuzamosan a társaság ingatlanpiaci terjeszkedése a Hattyúház közelmúltbeli megvásárlását követően a novemberben megalapított Appeninn Logisztika Zrt-n keresztül folytatódik egy nagykanizsai, 0,8 hektáros belterületi ingatlan megvásárlásával.

Több, mint 100 ponton változik a közlekedési szabályzat

A jövőben távoktatás keretében is elvégezhető lesz az elméleti KRESZ-oktatás, emellett az autósok több ponton szigorodó közúti közlekedési szabályokra, míg az autóbusszal és vonattal utazók biztonsági kamerás megfigyelésre számíthatnak a több mint száz paragrafusban módosuló közlekedési törvények alapján. Az Országgyűlés hétfőn este a kormánypártok, valamint a Jobbik és az LMP igen, illetve a szocialista képviselők […]

Változások 2011. január 1-től

Összegyűjtöttük az ellátási láncot, logisztikát érintő fontosabb előírások, törvények, rendeletek 2011. január 1-től életbe lépő változásait.

Tarlós István megegyezne az Astommal

Pereskedés helyett új egyezséget köt a metrókocsikat gyártó Alstommal a főváros. Ezt Tarlós István jelentette be a Hír Tv Kontraszt című műsorában.

Szmogriadó: keddtől ismét ingyen utazhatnak a miskolci autósok

Mint ismeretes, Miskolc levegőjének minősége romlik, így életbe lépett a szmogriadó riasztási fokozata. Ennek megfelelően az önkormányzat és az MVK Zrt. továbbra is azt kéri a lakosoktól – többek között – hogy lehetőség szerint mindenki mellőzze a személygépjárművek használatát és utazzanak közösségi közlekedéssel – közölte Braun Csaba marketing-osztályvezető.

Hófrász karácsony előtt

A hétvégén és hétfőn hullott csapadék miatt megbénult a légiközlekedés Nyugat-Európában. Kedd délelőttig alig szállt fel repülő Londonból. Párizsban a járatok 30 százalékát törölték hétfőn és kedden. A vasutak késésekkel számolnak, sokan fel se férnek a túlzsúfolt vonatokra.

Belső ellenőrzés vizsgálja a MÁV ügyeit

Nem maradhat a magyar vasúttársaság kötelékében olyan ember, aki közreműködött az elmúlt években elkövetett törvénytelenségekben – jelentette ki a Magyar Nemzet kérdésére Nádasy Zoltán, a MÁV belső ellenőrzésének új vezetője. A szakember kiemelt figyelmet szentel a MÁV Cargo eladására, az istvántelki műhelyépítésre vagy az „elfelejtett” ingatlanbérleti díjak behajtására.

Virtuális világban tesztelhető a Kresz

A Fujitsu virtuális vezetési élményt nyújtó forgalom szimulációs rendszert fejlesztett, amelyben többek között kipróbálhatók az új közlekedési szabályok – adta hírül a vezess.hu.

Az MLBKT 2010-ben

Az idei évben szinte minden hétre jutott valamilyen MLBKT-rendezvény, tagozati ülés, vállalatlátogatás, workshop. Összesen közel 3000 fő vett részt idei programjainkon. Az előző évhez képestmegduplázódott a rendezvények száma, miközben a minőségből nem engedtünk. A 2008-as elégedettségi vizsgálat eredményeihez képest valamennyi rendezvénytípus osztályzatán javítani tudtunk.

Elfogadták a nyugdíjügyi nyilatkozatot: garantálják a biztonságos átlépést

Elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János és Selmeczi Gabriella indítványát a parlament 261 igen, 51 nem szavazattal és 43 tartózkodás mellett fogadta el hétfőn.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes