Archive for december 20th, 2010

Olcsóbb lesz a benzin

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelemi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

Nemzetközivé lett Elvira

A MÁV-START Zrt. 2010/11-es menetrendi évre szóló elektronikus menetrendjét, az Elvirát böngésző vasútbarátok, utazni vágyók talán már felfedezték: jelentősen bővült az elérhető vonatok, állomások listája.

Meghosszabbították Kovács Imre igazgatósági tagságát 2013 végéig

2013. december 2-ig meghosszabbította Kovács Imre elnök-vezérigazgató igazgatósági tagként való kinevezését és új tagokat választott a testületbe, ahonnan öt korábbi tagot visszahívott a Rail Cargo Hungaria Zrt. Budapesten megtartott közgyűlése – tájékoztatott a társaság.

MGE – novemberi haszongépjármű adatok részletes táblázatokkal

A kishaszonjármű piac az októberi kisebb megtorpanás után ismét növekedést mutat. A nagyhaszon jármű értékesítés tovább folytatódó emelkedést és éves összehasonlításban már kumulált növekedést mutat 2009 hasonló időszakához képest. Cikkünkben a részletes táblázatokkal próbáljuk az értékesítési adatokat szemléltetni – tájékoztatott a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete.

A fuvarozók hazai tankolása nemzeti érdek – Itthon maradó milliárdok

Végre: január 1-jétől itt a kereskedelmi gázolaj. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) – a többi fuvarozói érdekképviselettel együttműködve – hosszú ideje igyekezett meggyőzni a kormányt, a pénzügyi kormányzatot arról, hogy amennyiben nem csökkentik a gázolaj jövedéki adótartalmát az EU minimálszintjére, a hazai székhelyű személy- és árufuvarozó vállalkozások külföldön fognak tankolni, s ezt teszik a […]

Hatalmas területen fejleszthet a Goodman

A Goodman Csoport nyerte a Pomerániai Logisztikai Központ kizárólagos fejlesztésére kiírt pályázatot Lengyelországban. Az 500 000 négyzetméteres létesítmény az újonnan épült gdanski tengeri konténer terminál (Deepwater Container Terminal – DCT) közelében valósul meg.

Mégsem épül tovább a Keletitől a négyes metró?

Több nagyobb beruházás leállításával, illetve megkurtításával igyekezne stabilizálni pénzügyeit jövőre a főváros – írja a Világgazdaság.

Az utolsó metrószakasz

Húsz éves Budapest utoljára átadott metrószakasza, az észak-déli (kék, avagy 3-as) metró Árpád híd–Újpest-Központ szakasza. A nagyívű terveket a rendszerváltás megtörténtén kívül a nyolcvanas évek egyre nehezebb gazdasági helyzete is megtörte.

Leállíthatják a rajkai teherforgalmat?

A rajkaiak polgári engedetlenséget szerveznek. Ma kellett volna átadni a Deák teret. Amerikai motorvonat-beszerzés. Angol marketingfogások. Rövid híreink a hét elején.

Madrid új Ferihegye

Óriási összegeket fektet Spanyolország vasúti közlekedésének felélesztésére, s a projektek nem merülnek ki a vonalépítésben és járműbeszerzésben: átépült a város főpályaudvara is.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes