Archive for december 17th, 2010

Elővárosok között – á la France

Az eddig csak teherszállítási célokat szolgáló északi körvasút mellé elővárosokat összekötő vonal épül Párizsban.  

Völner Pál uniós ügyekről és a közlekedési kapcsolatok bővítéséről tárgyalt Bukarestben

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és Anca Boagiu román közlekedési és infrastruktúraügyi miniszter a magyar uniós elnökségi tervekről és kétoldalú közlekedésfejlesztési kérdésekről tárgyaltak 2010. december 16-án, Bukarestben.

A BA 1-1,5 százalékos bővülést vár és a Malév talpra állásában bízik

Miközben Kelet-Ázsia és a Távol-Kelet légi piaca már több mint egy éve dinamikusan fejlődik, Nyugat-és Kelet-Európában lassabban indult meg a növekedés; a Budapest Airport Magyarországon az idén nagyjából 1-1,5, jövőre 2-3 százalékos növekedésre számít, a teljesítmény azonban nagymértékben függ a Malév sorsától is – mondta Hardy Mihály, a BA kommunikációs igazgatója.

Traffipax lesz a gyorsforgalmi utakon 20 kilomérenként

A napokban felröppent a hír, hogy minden járőrautóban lesz légalkohol mérő, továbbá 20 kilométerenként sebességmérő készülékeket telepítenek. A valós háttérnek járakt utána – tájékoztatott az ORFK-OBB.

Szmogriadó Miskolcon

Péntektől ingyenes lesz a miskolci autósoknak a tömegközlekedés. A borsodi megyeszékhelyen csütörtök óta szmogriadó van.

Kutatás-fejlesztéssel a gazdaság előremozdításáért

A Nokia Siemens Networks kapta idén az ITD Hungary díját, az ELTE-vel és a BME-vel kötött K+F együttműködéséért. A Nokia Siemens Networks évente csaknem egymillió eurót fektet a magyar diplomások képzésébe, melynek köszönhetően évente több mint száz diák szerezhet szakmai gyakorlatot a vállalat budapesti központjában.

Villamos, busz, metró

Terjedő ajtó-visszazárási rendszer a villamosokon. Magyar buszok Borsodba. Diplomáciai hullámok az Alstom-ügyben? Változó KRESZ. A hét utolsó hírösszefoglalója.

Változó jegyek, változatlan árak

Már korábban is írtunk róla, hogy a BKK tervei szerint januárban nem lesz jegyáremelés, sőt, több esetben szolgáltatásbővítésre is sor kerülhet. Alant olvasható a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott, s nem csak jegyekkel kapcsolatos változások összefoglalója.

Létszám és kereset a nemzetgazdaságban

2010. január–október A legalább 5 fős vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél alkalmazásban állók létszáma 2010. január–októberben átlagosan 2 millió 699 ezer fő volt. Ugyanezen időszak alatt a bruttó átlagkeresetek 2,3, a nettó átlagkeresetek 7,9%-kal haladták meg az egy évvel korábbit.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes