Archive for december 16th, 2010

Agrárlogisztikai központot is létesítenek az ipartelepen

Agrárlogisztikai, bimodális, a vasúti és a közúti szállításhoz egyaránt kötődő logisztikai központ kialakítását tervezi a Dél-Alföldi Regionális Logisztikai és Gazdaságfejlesztési Klaszter Békéscsabán, az északi ipartelepen — jelentette be a szervezet szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján Galisz Géza.

Versenykultúra a logisztikában

A Transparency International Magyarország versenykultúra felmérést készített – az MLBKT és az IVSZ közreműködésével – a logisztika és szállítmányozás, az informatika, az egészségügy és az építőipar területén működő vállalkozások körében. A felmérés célja a magyarországi versenykultúra színvonalának feltérképezése volt.

Európai Duna Stratégia – Eddig jutottunk

December 8-án mutatták be az Európai Duna Stratégia (EDS) akciótervét, amely hozzáférhető az EDS uniós honlapján. A hivatalosan közzétett kommunikációs anyagok logisztikát érintő részeiből szemléztünk az alábbiakban.

Figyelő: Ki jár jól a magánbuszokkal?

Botrányok sora kísérte ugyan a közösségi buszcégek, elsősorban a Volán-társaságok eddigi járatkiszervezéseit, most mégis magánüzemeltetésbe kerülhet a fővárosi járatok zöme.

Jövő év nyarától fizetni kell a teherautók után a német országutakon

A tehergépjárművek tulajdonosainak 2011 nyarától az autópályák mellett a német országutak egy részén is úthasználati díjat kell fizetniük – írták csütörtökön berlini lapok a kormányszóvivő tájékoztatására hivatkozva.

Január elsejétől tilos előzniük a nehéz tehergépkocsiknak

Egyenletesebb forgalom, gyorsabb előrehaladás, biztonságosabb közlekedés A kormány döntése alapján a 7500 kilogramot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsikkal és vontatókkal (ezek járműszerelvényeivel) az azonos irányban két forgalmi sávval rendelkező magyarországi autópálya- és autóútszakaszokon reggel 6 és este 22 óra között előzni tilos.

Transzeurópai közlekedési folyosó részeként fejlesztik az M3-ast

Fejlesztik az M3-as gyorsforgalmi utat, a kormány elfogadta a Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakaszra vonatkozó előkészítést és koncepciót, s elrendelte a támogatási kérelem Európai Bizottsághoz történő benyújtását.

Sztrájkoltak Gödöllőn

A Volánbusz egyik alvállalkozójának buszvezetői sztrájkolnak pénteken reggel. A buszok egy része közlekedik, de a MÁV-START Zrt. is elfogadja a bérleteket.

Sikeres busz közbeszerzési tendert bonyolított le a Borsod Volán Zrt. két magyar gyártóval

Sárközi György, a közlekedési társaság vezérigazgatója Liptai Gáborral, a Magyar Autóbuszgyártó Kft. ügyvezetőjével, illetve Krankovics Istvánnal, a Kravtex Kft. ügyvezető igazgatójával kötötte meg a szerződést.

Tényleg a kkv-k lehetnek az Új Széchenyi Terv nyertesei

Az előzetes ígéreteknek megfelelően valóban a kis- és közepes vállalatok (kkv) lehetnek a január közepén induló Új Széchenyi Terv nyertesei. A tervek szerint a források felét ezeknek a cégeknek különítik el, és minden pályázat esetében előnyt élveznek majd, hogy fejlesztésre ösztönözzék őket. Mfor.hu-háttér.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes