Archive for december 15th, 2010

Kicsik és nagyok: február 9-ig lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

A Magyar Innovációs Szövetség (MISz) Alapítványa tizenkilencedik alkalommal meghirdette a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot – közölte Pakucs János, a szövetség tiszteletbeli elnöke kedden az MTI-vel.

Ünnepi csúcs a csomagszállításban

A UPS munkatársai a Mikulás rénszarvasainak szorgalmával készülnek a vállalatok és a vásárlók kiszolgálására az ünnepi időszakban, legyen szó csomagok küldéséről és fogadásáról vagy logisztikai megoldásokról.

A MÁV gondja az alulfinanszírozásból és a stratégia hiányából adódik

A MÁV gondjai a vasúti személyszállítás és infrastruktúra alulfinanszírozásából, illetve a konszenzuson alapuló stratégia hiányából adódnak – hangsúlyozta Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden, az Országgyűlés MÁV-Zrt. vizsgálóbizottsága ülésén.

Még jóideig nem lesz mélygarázs a Kossuth téren

Megszüntetné a Kossuth téri mélygarázs beruházási szerződését a városvezetés. György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes szerint a szerződésben szereplő határidő, vagyis idén december 31. nem teljesíthető, miután a megvalósításért felelős Parking Kft. a jogerős építési engedélyt nem tudta megszerezni.

Francia-magyar közlekedési államtitkári találkozó Párizsban

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a magyar uniós elnökségi programról és prioritásokról tárgyalt Thierry Mariani közlekedési államtitkárral 2010. december 14-én, Párizsban.

Megalakult a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

A Volán társaságoknál érdekvédelmi tevékenységet folytató szakszervezetek összefogással szeretnék elérni a legjobb bérmegállapodást szakszervezeti tagjaik számára, ennek érdekében létrehozták a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fórumát – közölte az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége kedden az MTI-vel.

Nem lesz sztrájk – a BKV átutalja a béreket és juttatásokat

Elhárult a sztrájkveszély a BKV-nál, miután megérkezett a közlekedési céghez a korábban ígért 7,5 milliárd forintos támogatás, amiből a dolgozók januári bérét és juttatásait is ki tudják fizetni.

Újabb kitüntetés a hatvani Bosch gyárnak

A Budapesti Corvinus Egyetem német nyelvű vállalat-gazdaságtani szaka a közelmúltban adta át az intézmény ezüstérmét a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nek. A szak ezúton fejezte ki köszönetét a vállalatnak nemcsak az anyagi, hanem a szakmai támogatásáért is – olvasható a cég sajtóközleményében.

A MÁV-val csak a baj van?

Rosszul gazdálkodik és folyik ki a pénz a MÁV-ból. A különféle ügyek már az Országgyűlés figyelmét is felkeltették, vizsgálóbizottságot is létrehoztak. A MÁV „olcsítása” azonban a vezetők feladata, nem a politikáé.

‘Lényegében életképtelen’ a Malév

Tarthatatlannak minősíti egy, az állam megrendelésére, a Malév számai alapján készült elemzés a légitársaság működését: esély sincs arra, hogy a cég 2012-re nullszaldós legyen. Ennek fő oka a bevételek drámai csökkenése és a rossz menetrend miatti utasvesztés.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes