Archive for december 14th, 2010

A Geodis Calberon a ProLogist választotta

A ProLogis és a francia államvasutak (SNCF) leányvállalataként működő, logisztikai és nemzetközi szállítmányozási szolgáltató Geodis Calberson a ProLogis Park Bucharest A1 négyes számú épületének több mint 17 300 négyzetméteres területéről kötött bérleti megállapodást.

Álláskeresés online és személyesen

Napjainkban az ismerősök ajánlásain kívül a legnépszerűbb álláskeresési csatornák az online állásportálok és az állásbörzék. Az online álláskeresés térnyerése mellett a személyes találkozás lehetősége is fontos igény mind a munkaadók mind a munkavállalók részéről. A HVG 2010 őszi állásbörzéje ezen tendenciák szellemében egy új szolgáltatással ötvözte a személyes és az online álláskeresést.

Behúzták a féket a tengereken

Az év eleji padlógázas start után az elmúlt hónapokban kifulladni látszik a növekedés a tengeri konténeres áruszállításban, ami a raktárak telítődésére, a bizonytalan világgazdasági kilátásokra és szezonális hatásokra vezethető vissza. A jövőt illetően eltérnek a szakértők véleményei: míg egyesek szerint jövő februártól ismét felpöröghet az üzlet, addig a legnagyobb konténerszállító cég a kapacitások további, év […]

Közlekedésbiztonsági videófilm pályázati felhívás középiskolásoknak

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a T-Mobile Webshop támogatásával a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok részére közlekedésbiztonsági rövidfilm pályázatot hirdet „KRESZ COOL-TÚRA" címmel.

Az Európai Bíróság tárgyalja a Magyarország és az EU közötti vasútépítési áfa-vitát

Magyar folyamodvány nyomán az Európai Bíróság vizsgálja annak az európai bizottsági döntésnek a jogosságát, amely szerint vissza kell fizetni a Budapest – Kelenföld – Székesfehérvár – Boba vasútvonal átépítése során az európai uniós kohéziós alapból az áfára felvett összeget – értesült az MTI tegnap a két uniós intézménynél.

Vasutasok vitatkoznak

Többek szerint zavarja a Vasúti Érdekegyeztető Tanács, a VÉT munkáját a VDSZSZ. A Gaskó István nevével fémjelzett szakszervezet ugyanis videófelvételeket készít a megbeszéléseken.

Hagyományos menetrendváltás, hagyományos problémák

A VEKE álláspontja a 2010/11-es téli menetrendváltás kapcsán

A Szabadság híd nyerte az energiatakarékos közvilágítás versenyét

Tizenhat jelentkező közül idén a budapesti Szabadság híd nyerte az Auroralia-díjat, amellyel minden évben a fenntartható, energiatakarékos és tetszetős közvilágítást felvonultató városok legjobbjait jutalmazzák.

Nem kell több Railjet

Az ÖBB egyelőre nem rendeli meg a Siemenstől a Railjet-vonatok utolsó, tizenhat darabos szériáját. 260 millió eurót spórol így az ÖBB.

Átadták a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd közötti vasúti pályaszakaszt

Átadták hétfőn a csaknem ötvenmilliárd forintos beruházás keretében felújított Sopron-Szombathely-Szentgotthárd közötti vasúti pályaszakaszt, a fejlesztést az Európai Unió a költségek 85 százalékos mértékéig támogatta.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes