Archive for december 13th, 2010

Újra áremelkedés a benzinkutakon!

Újabb négy-négy forinttal nő a benzin és a gázolaj ára is a hazai töltőállomásokon – erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesüléseit. Így újabb rekordot dönt mind a benzin-, mind a gázolajár: a holtankoljak.hu adatbázisa alapján átlagosan 358 forint lesz a benzin literenkénti ára, míg a gázolaj átlagára345 forint.

Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után (II. rész) – Schváb Zoltán, az NFM helyettes államtitkára

  Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramjáról, és az azzal kapcsolatos magyar álláspontról tartott előadást Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára, november 30-án, a Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után elnevezésű konferencián.

Hat vasúti vonalszakaszon indult újra a személyszállítás vasárnap

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése alapján a decemberi menetrendváltással újabb hat vasúti vonalszakaszon indult újra a személyszállítás – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Négyezer vasutas kerülhet utcára Szlovákiában

Történetének legnagyobb leépítésére készül a szlovák államvasút. Akár 4000 ember is elveszítheti munkáját, miután a kormány teljes átalakítást tervez mind a három, állami tulajdonú vasúttársaságnál.

Rossz évet zártak a belföldi fuvarozók

A belföldi szállítmányozásban egyelőre kevésbé, nemzetközi téren azonban már látszanak optimizmusra okot adó jelek – mondta a Napi Gazdaságnak Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára.

Völner Pál: a vasúti átszervezésekkel kapcsolatban nem terveznek jelentős létszámleépítéseket

Völner Pál, az infrastruktúráért felelős államtitkár szerint jövőre már nemcsak a vasút, de a közösségi közlekedés komplex fejlesztése lesz a cél.

Járulékszabályok: íme a 2011-es változások

Több ponton egyszerűsödnek a jövő évi adó- és járulékszabályok, ugyanakkor lesz olyan változás is, amelynek kevésbé örülnek majd a munkáltatók, ilyen például, hogy a nyugdíjbiztosítási egyéni nyilvántartó (NYENYI) lapot még két évig kénytelenek lesznek küldeni a nyugdíjhatósághoz – hangzott el a RODIN Kft. közelmúltban szervezett Adómozaik konferenciáján.

Egyszerűsített foglalkoztatás: bejött az 500 forintos közteher

Jelentős problémákat orvosolt az egyszerűsített foglalkoztatás augusztustól bevezetett új szabályozása, amely alapvetően növelte az előírások életszerűségét. A korábbi alkalmi munkavállalói könyveket és a kötelező jelenléti íveket is eltörlő jogszabály többek között csökkentette és fix összeggé (500 forint) változtatta a kapcsolódó közteher mértékét, rugalmasabbá és korszerűbbé tette a bejelentési eljárást is. Az eltelt több mint négy […]

Újraindulások napjai

Újrainduló mellékvonalak az országban. Újrainduló villamos Miskolcon. Újrainduló közlekedés a Sió völgyében. Halad a magyar európai uniós elnökség közlekedési kérdéseire való felkészülés. Híreink a hét elején.

Logisztikai központoknál és kereskedelmi raktárbázisoknál végzett veszélyazonosítási és kockázatértékelési eljárás

  Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatallal közös szakmai állásfoglalást adott közre a logisztikai központok és kereskedelmi raktárbázisok (továbbiakban: raktárbázisok) egyes súlyos ipari balesetek elleni védekezéssel kapcsolatos üzemeltetői feladatainak ellátása kérdésében, amely tartalmazza a logisztikai központokkal és kereskedelmi raktárbázisokkal kapcsolatos veszélyazonosítási, kockázatelemzési és következményelemzési eljárások és módszerek alkalmazási feltételeit.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes