Archive for december 10th, 2010

A gazdaság védelmében – Szabó Zsolt dandártábornok tájékoztatója

A vám- és pénzügyőrség munkatársai nehezen élik meg a csaknem másfél évszázados szervezetük jövő január elsejei megszűnését, az adóellenőrökkel egy vállalati kultúrába tömörülést, de az alakuló Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keretein belül továbbra is erőt felmutató és ezáltal hatékony egyenruhás-fegyveres testületként végzik majd a tevékenységüket – mondta Szabó Zsolt dandártábornok, a Vám- és Pénzügyőrség […]

Már hétfőtől jár ismét mindkét villamos Miskolcon

Még a tervezettnél is korábban, már december 13-án, azaz jövő hét hétfőn helyreáll a villamosközlekedés Miskolcon. A munkák nem értek véget, csak a télies időjárás miatt szünetelnek, tavasszal folytatódik a pálya felújítása Diósgyőrben – tájékoztatta portálunkat a Miskolc városi Közlekedési Zrt.

Völner Pál Londonban tárgyalt az uniós elnökségi közlekedést érintő előkészületekről

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az uniós elnökségi felkészülés jegyében találkozott Philip Hammond brit közlekedési miniszterrel 2010. december 9-én, Londonban.

Elszállnak az árak a légiiparban

Rohamosan növekvő kereslet, megugró árak, lassan nyereségessé váló működés – röviden ez jellemezte a légiszállítási szektor idei évét a 2009-es esztendő mélyrepülése után. Bár a második félévben már némileg alábbhagyott a szárnyalás, szakértők továbbra is jelentős áremelkedéssel és enyhén bővülő forgalommal számolnak – hogy ebből mi válik valóra, az már a világgazdasági folyamatok függvénye. Mfor.hu […]

Ma tartják a vasutas véradónapot

A Magyar Államvasutak Zrt., a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szervezi meg a „IV. Országos Vasutas Véradónap”-ot a karácsonyi ünnepek nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátásának biztosítása érdekében.

GYSEV: pénteki menetrend lesz szombaton

December 11-én, szombaton pénteki közlekedési rend lesz érvényben a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) belföldi vonalain.

Gyógyszergyártó üzem épült Zalaegerszegen

Több mint 61 millió forint uniós támogatással gyógyszergyártó üzem épült Zalaegerszegen; a Pernix Pharma Gyógyszergyártó Kft. üzemcsarnokát pénteken adták át az északi iparterületen.

Ma van az emberi jogok napja

December 10-én van az emberi jogok napja. Az emberi jogok azok a jogok és szabadságjogok, amelyek minden embert születésüktől fogva egyenlően megilletnek, ilyen az élethez vagy a szabadsághoz való jog valamint a munkához való jog, adja hírül az MTI alapján a Magyar Rádió.

Fogyasztói árak, 2010. november

2010. novemberben az egyhavi átlagos fogyasztóiár-emelkedés 0,3% volt, 2009. novemberhez viszonyítva az árak 4,2%-kal növekedtek. Az első tizenegy hónapban átlagosan 4,9%-kal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában.

Minikocsikat hív vissza a Suzuki

A Suzuki több mint 177 ezer WagonR és hat másik minimodellt hív vissza az ajtók lehetséges meghibásodása miatt.  

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes