Archive for december 8th, 2010

Megjelent a Záhony térségi széles nyomtávú vágány fejlesztésére kiírt tender

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kiírta a pályázatot a Záhony térségi széles nyomtávú vontatóvágány hálózat felújításának, pályaépítésének második ütemére.

K&H: a válság eltérően befolyásolta a különböző ágazatokat

A válság elmúlt két éve a gazdaság minden szereplőjét nehézségek elé állította, az egyes ágazatoknak azonban eltérő kihívásokkal kellett szembenézniük – közölte a K&H 700 mikro-, kis- és középvállalkozás megkérdezésén alapuló felmérése alapján.

A régió "kreatív agya" lehet a főváros térsége az SM-GKI felmérés szerint

A Studio Metropolitana és a GKI Gazdaságkutató Zrt. által szerdán ismertetett kutatás szerint Budapest kiemelkedően jó adottságokkal rendelkezik a kelet-közép-európai térségben ahhoz, hogy a 3,5 milliós budapesti várostérség mágnesként vonzza magához mind a hazai, mind a külföldi "agyakat".

EU: hamarosan behajtható a külföldiek közlekedési bírsága

Az európai bizottság újabb jótettét élvezhetjük hamarosan, a külföldi szabálysértési büntetések nemsokára behajthatók lesznek az elkövető hazájában – adta hírül az onroad.hu.

Közös felelősségünk a közlekedésbiztonság – ülésezett a B.A.Z. megyei Balesetmegelőzési Bizottság

A Borsod-Abaúj-Zemplén (B.A.Z.) Megyei Baleset megelőzési Bizottság (MBB) december 6.-án tartotta éves beszámoló ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét – tájékoztatott a rendőrség.

Személyi változások

Újabb személyi változásokról értesült szerkesztőségünk. Kmety Ildikó távozott a MÁV kommunikációs igazgatóságáról, őt még az előző igazgató hívta a céghez.

Kézzel fogható távmunka-lehetőség

Új távmunka lehetőséget kínál egy cég, amely adatbázisában tartja nyilván a munkáltatókat és az otthoni munkavégzésre jelentkező munkavállalókat, akik így könnyen egymásra találhatnak. Leginkább gépelési és telefonos munkát tudnak kínálni, a dolgozók pedig minősítési vizsgán esnek át. A Skawa Informatika Kft. vezetőjét, Benedek Balázst kérdeztük szolgáltatásukról.

Bejegyezték a BKK-t és a BVK-t

Bejegyezték a cégbíróságon a fővárosi önkormányzat által ötvenmillió forinttal alapított BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t. A Vitézy Dávid irányítása alatt működő társaság felel majd a közlekedési stratégia kialakításáért.

Újabb fejlesztések indulnak

Átépülhet több vasúti híd és a Moszkva tér. Újabb gyanúsított a MÁV Informatika Zrt.-nél. Épülhet a vietnámi metró. Híreink itthonról és a nagyvilágból.

Vendégségben a svájciaknál – Szolnokon

Riportunk során felkerestük a magyar vasútijármű-gyártás egyik letéteményesét, a zöldmezős beruházásként egy év alatt felhúzott szolnoki Stadler-gyárat, hogy megismerkedjünk azzal a hellyel, ahol az utazóközönségnek is oly kedves motorvonatok születtek.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes