Archive for december 7th, 2010

A folyami információs szolgáltatások fejlesztése növelheti a hajózás versenyképességét

Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára nyitotta meg a RISING Hajózási Szakmai Fórumot 2010. december 7-én, Budapesten. A rendezvényen fuvarozói és logisztikai vállalkozások tájékozódhattak a folyami információs szolgáltatások uniós támogatással, nemzetközi együttműködésben megvalósuló fejlesztéséről. Az államtitkár bejelentette, hogy a szaktárca a tervek szerint 2011 nyarától ún. AIS (automatikus azonosító rendszer) működtetési és […]

A Solid Logistics terjeszkedik a Prologis Park Poznan II-ben

Az átfogó export és import logisztikai szolgáltatásokat nyújtó, a nemzeti és nemzetközi utakon a szállítás minden módját alkalmazó Solid Logistics több mint 6 000 négyzetméter modern raktárterületről kötött bérleti megállapodást a ProLogis Park Poznań II-ben. A vállalat egyidejűleg két, összesen 8 500 négyzetméter raktárterületről szóló bérleti szerződését is meghosszabbította a disztribúciós parkban.  

Céges karácsony: szerényebb partik és jótékonykodás

Lejárt a fényűző karácsonyi partik ideje, a cégek kisebb vacsorákkal, szolidabb összejövetelekkel ünnepelnek, és egyre többen tesznek jótékony felajánlásokat mulatságok helyett. Ugyanakkor sok vállalatnál fontosnak tartják a közös ünneplést, hogy ezzel is megköszönjék a dolgozók munkáját, az oldottabb hangulatban pedig a kollegák is jobban megismerhetik egymást. Jutalom, díjkiosztás, ajándékozás és vidám műsorok – így búcsúztatják […]

Ajándék gyerekjegy decemberre

A MÁV-START Zrt. Mikulás napjától, december 6-tól léptetett életbe néhány, a gyerekeknek és a családoknak szóló intézkedést, amelyekkel a vasúti utazást kívánják tovább népszerűsíteni.

Kétszintes főpályaudvar

Svájcban nem aprózzák el az építkezéseket: a Gotthard-alagúton kívül Zürichben is szorgalmasan folyik a munka a föld alatt. Olvasónk szervezett látogatáson vett részt, amelyen szakvezetéssel mutatták be eme hatalmas építkezés minden részletét.

Menetrendet vált a Volán

A Volán-társaságok új autóbusz menetrendje december 12-én lép hatályba, abban a járatszámok lényegében nem változnak, de a közlekedés jobban igazodik az igényekhez, így például bővül az ütemesen közlekedő helyközi járatok köre – mondta el Saslics Elemér, a Volán Egyesülés vezérigazgatója.

Több uniós forrás jut majd a kkv-nak az Új Széchenyi Tervből

Az Új Széchenyi Terv céljai alapján a korábbi éveknél jóval több uniós forrást kapnak majd a kis- és középvállalkozások (kkv-k) – mondta Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke kedden Budapesten a Hungexpo partnertalálkozóján.

Kevesebb munkaadó tervez elbocsátást 2011 elején

A magyarországi munkáltatók 9 százaléka tervez munkaerő-csökkentést 2011 első negyedévében, míg az idei utolsó negyedévre még 13 százalék számolt ezzel, 2010 első negyedévében pedig még csaknem minden ötödik munkaadó tervezett elbocsátást – derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből.

A Vám- és Pénzügyőrség tájékoztatója a karácsonyi csomagküldeményekről

Az ünnepek közeledtével az Európai Unió országain kívülről postai úton beérkező csomagküldeményekre vonatkozó vámszabályokkal kapcsolatban a Vám- és Pénzügyőrség az alábbi tájékoztatást adja Tisztelt Ügyfelei részére. Az általános szabályok szerint az Európai Unión kívülről érkező áruk csak vám és adófizetési kötelezettség teljesítését követően használhatóak fel. Egyes feltételek teljesítése esetén azonban lehetőség van a vám- és […]

Káosz a Deák Ferenc téren

Két hét múlva, december 20-án kell átadni a kiskörúti villamosok Astoria–Deák Ferenc tér közötti szakaszát. A Budapest Szíve program részeként átépülő térenazonban jóformán csak káoszt lát az ember. Munkatársunk megnézte, hogy áll az építkezés.    

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes