Archive for december 6th, 2010

Nehéz idők és kihagyhatatlan lehetőségek?

Csökkenő kereslet, leálló fejlesztések, magas üresedés és csökkenő bérleti díjak. Az elmúlt két évben ezek a fogalmak az ipari ingatlanok piacán is meghatározzák a kommunikációt. Válság van (volt?), ami általában a piaci erőviszonyok jelentős átrendeződését hozza magával.

Időzített csomagbombák – fokozhatja a szigort az EU

Decemberre kell elkészítenie az EU-nak azt a javaslatcsomagot, amely a terrorcselekmények kiszűrésének megkönnyítését és a biztonság növelését szolgálja a légi áruszállításban. A kontroll szigorítását azért tartja szükségesnek az Unió, mert október végén sikerült felcsempészni repülőkre olyan robbanószerkezeteket, amelyek a levegőben léptek volna működésbe. Mfor.hu háttér.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete értékelése a 2010. novemberi és első tizenegy havi forgalomba helyezési mutatókról

    A személygépjárművek területén lelassult a tavalyi év hasonló időszakához viszonyított előző hónapok alatt tapasztalt növekedés üteme – állapítja meg a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete által, a novemberi, illetve az év első 11 hónapi forgalomba helyezési adatok alapján készített elemzés.

Brutális áremelkedés a töltőállomásokon!

Soha nem látott magasságba emelkedik az üzemanyagok ára a hazai töltőállomásokon: a benzinért 8, a gázolajért 6 forinttal kell többet fizetnünk szerdától – erősítették meg a holtankoljak.hu értesülését piaci forrásokból. A benzin országos átlagos ára 354 forint lesz, a gázolajé 341 forint.

Díjak és elismerések az Európai Mobilitási Hét szervezőinek

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára díjak és elismerő oklevelek átadásával köszöntötte az Európai Mobilitási Hét – Európai Autómentes Nap 2010 hazai rendezvényeinek szervezőit az idei események záró értekezletén 2010. december 2-án, Budapesten.

Arányosabban támogatná a közlekedést a kormány tavasztól

Egységes közlekedési rendszer kiépítését tervezi a kormány. Összehangolják a menetrendeket és arányosabban osztják el az évi 330 milliárd forintos állami támogatást. A kabinet terveiről Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt szombaton, a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén – adta hírül, a dehir.hu.

NIF Zrt: december közepén adják át a 86-os főút Szelestét elkerülő szakaszát

December közepén adják át a 86-os főút Szeleste községet elkerülő szakaszát, a település így mentesül az átmenő forgalom alól, a közlekedés gyorsabbá és biztonságosabbá válik az új szakaszon – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Csökkenteni kell a vasúti áruszállítás pályahasználati díját

Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a vasúti pályahálózat fenntartásában és fejlesztésében komoly előrelépés lenne a teherforgalom bővülése.

Ellen –Hungrail alakul

A Magyar Közlekedés úgy értesült, hogy új vasúti egyesülés létrehozását kezdeményezte az egyik un. kis vasúti társaság.

Vállalkozók Napja – őrzik a munka becsületét

Magyarország nehéz helyzetben van, meg kell védenie gazdasági érdekeit, vállalkozóit, az országban a munkának vissza kell kapnia a becsületét – mondta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke pénteken a Vállalkozók Napján rendezett ünnepségen.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes