Archive for december 3rd, 2010

Nemzetstratégiai célok a fejlesztéspolitikában

A jövőben elsősorban azokat a fejlesztéseket támogatjuk, amelyek a munkahelyteremtést biztosítják. A gazdaságélénkítés eredményeként tíz év alatt szeretnénk egymillió új munkahelyet teremteni. Ehhez azonban nélkülözhetetlen, hogy a hazai kis- és középvállalkozásokat helyzetbe hozzuk – nyilatkozta a Demokratának Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára. Az új rendszer egyszerűbb lesz, és számítanak a […]

Bizottság: a cél az e-számla tömeges elterjesztése

Az Európai Bizottság 2020-ra szeretné elérni, hogy az elektronikus számla használata Európa-szerte általánossá váljon. Ezzel akár több milliárd eurót is megspórolhatnának a gazdasági válsággal küzdő európai vállalkozások.

HR kutatás: leépítés helyett inkább fejleszteni kell

A hazai kis- és középvállalkozók mintegy kétharmada a személyzet minőségét, tudását tartja a verseny legfontosabb tényezőjének a Pécsi Tudományegyetem HR Kutató Központja, valamint a Larskol Tanácsadók közelmúltban készített felmérésének eredményei alapján.

400 új munkahelyet létesít a TDK-EPC EPCOS Kft. Szombathelyen

Két év alatt újabb négyszáz fővel növeli foglalkoztatottainak számát a TDK-EPC csoporthoz tartozó EPCOS Kft. Szombathelyen – jelentette be Takács Balázs, a társaság magyar ügyvezetője a város vezetőivel közösen tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

Díjazták a legjobban fejlődő magyar kkv-kat

A legdinamikusabban fejlődő magyar kis- és középvállalkozások gazdasági teljesítményének elismeréseként csütörtökön átadták a Pegazus Díjakat.

Könnyebben utolérik a külföldön szabálytalankodó autósokat

Elvi megállapodásra jutottak az európai uniós tagországok közlekedési miniszterei csütörtökön Brüsszelben arról az uniós jogszabályról, amelynek célja, hogy a külföldön vétő autósokról könnyebb legyen az információcsere a tagállamok között.

Magyar elnökségi tervek a Közlekedési Tanács ülésén

Völner Pál államtitkár a jövő félévi magyar elnökség munkaprogramját és rendezvényeit ismertette a Közlekedési Tanács ülésén 2010. december 2-án, Brüsszelben.

A BI-KA Logisztika Kft. sikeres szereplése az ország egyik legnagyobb kongresszusán

A mai gazdasági helyzetben komoly kihívást jelent a vállalkozásoknak úgy csökkenteni a kiadásaikat, hogy mindeközben az általuk nyújtott szolgáltatások minősége és hatékonysága nem csökken.

Malév géppel landolt a Mikulás

Idén immár ötödik alkalommal, december 3-án 9.45 órakor landolt a Malév Ma745-ös helsinki járata Ferihegyen, fedélzetén Joulupukkival, a finn Mikulással. Érkezésekor a budapesti repülőtéren a légitársaság immáron hagyományossá vált meghívására, idén is köszönthette őt néhány szerencsés kisgyermek.

Mikulás-ünnepségek a kisvasutakon

Az erdei vasutak a kirándulók és főként a gyerekek kedvencei, külön öröm, ha a Mikulás vonatozás közben ajándékozza meg a gyerekeket. Az ország több kisvasútján várják szeretettel az apróságokat és szüleiket!

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes