Archive for december 2nd, 2010

Megszűnik a Rotterdami kikötő budapesti képviselete

Meglepő bejelentés hangzott el a tegnapi Hollandia-konferencián. Az év végén megszűnik a Rotterdami Kikötő budapesti képviselete.

Logisztikai fejlesztési tervek a Béresnél

A november közepén megrendezett MLBKT kongresszuson Vresics József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. logisztikai osztályvezetője nyerte az Adversum logisztikai tanácsadó cég által szervezett játékon az 1 millió forintos tanácsadást.

Befektető nélkül is átvészelhető a forráshiányos időszak

Az elmúlt évben szinte minden jelentős ágazatban volt tőkeemelés, kiemelhető tendencia, a kereskedelmi vállalkozásokba irányuló befektetések jelentős csökkenése, miközben a mezőgazdasági szektor népszerűsége növekedett, s a feldolgozóipari befektetések aránya változatlan maradt. Jól látható, hogy kevés befektetés érkezik a K+F területre, az innovatív vállalkozásokba.

Péchy László az új MSZSZ-főtitkár

Péchy László lesz 2011 januárjától az MSZSZ új főtitkára. A novemberi konferencián Iszak Tibor, a szállítmányozók szövetségének elnöke bejelentette, hogy Torma Imre eddigi főtitkár az év végén visszavonul.

Jó tanácsok a télen útnak indulóknak

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a téli időjárási viszonyok fokozott figyelmet igényelnek az utakon. Mivel a havas, síkos utakon sokkal nagyobb a csúszás- és a balesetveszély, a gépjárművezetők a téli időszakban a következő szabályokat fokozottan tartsák be:

Az In-Kal látja el a biztonsági szolgálatot Ferihegyen

Megbízást kapott az In-Kal Security a Budapest Airport Zrt.-től, hogy szerdától lássa el a Ferihegyi repülőtér egyes biztonsági feladatait – írja a Magyar Nemzet a csütörtöki számában.

A MÁV Zrt. módosította a gépjárművek tartós bérletére kiírt felhívását

A MÁV Zrt. megjelentette a személygépjárművek, valamint a 3,5 tonna össztömeg alatti tehergépjárművek tartós bérletére közzétett felhívásának módosítását.

Hátszél a vízi szállításnak

„Az Európai Unió közlekedési fehér könyve, továbbá a Naiades vízi fejlesztési program, az uniós támogatású TEN-T projektek felülvizsgálata és a határokon átnyúló közlekedési szabálysértésekkel kapcsolatos feladatok kerülnek terítékre többek között Magyarország soros uniós elnöksége alatt” – mondta a Világgazdaságnak Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

Már euróval is megvásárolhatók a nemzetközi menetjegyek

A MÁV-START Zrt. 2010. december 1-jétől valamennyi nemzetközi pénztáránál és valamennyi nemzetközi vonatán elfogadja az eurót fizetőeszközként a nemzetközi menetjegyek megvásárlásakor és a hozzájuk kapcsolódó egyéb díjak kifizetésekor.

Olcsóbb szolgáltatást ígér Ferihegyen a Főtaxi

Elődjénél olcsóbb, 1.700-5.700 forint közötti tarifákat ígér a reptéri taxiszolgáltatást december 7-től nyújtó Főtaxi, amelynek jogi képviselője, Schümeky Zsombor presztízs megbízásnak nevezte a szolgáltatási jog elnyerését csütörtökön a reptéren tartott sajtótájékoztatón.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes