Archive for december 1st, 2010

Kevesebb és kisebb külső tőkebefektetés a kkv szektorban

A tőkebefektetések nagy része mikrovállalkozásokba érkezett tavaly; a hazai kis- és középvállalkozásokba invesztált 22 milliárd forintnyi friss tőkebefektetésből 1,6 milliárd forint – az előző évi harmada – származott új tulajdonosoktól – ismertette a Start Zrt. friss felmérésének eredményét.

Európai járatokat indít az AirAsia X, Budapestre 2012-ben

A hosszú távú járatokat üzemeltető AirAsia X diszkont légitársaság az euróövezeti pénzügyi válság ellenére sem állt el tervétől, hogy járatokat indítson a kontinensre.

December 1. éjfél a kgfb felmondás határideje

Akinek a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) évfordulója még mindig január 1-je, az ügyeljen arra, hogy felmondása a korábbi biztosítójához legkésőbb december 1-jén éjfélig igazolhatóan beérkezzen – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közleménye, amelyet pénteken juttatott el az MTI-nek.

Megint nem akadt vevő a legnagyobb repterünkre

Ismét eredménytelenül zárult a kunmadarasi repülőtér árverése. Az önkormányzat szeptember 23-án már megpróbálta eladni a légi kikötőt, azonban az ingatlanokra nem érkezett jelentkező, ez alkalommal is emiatt lett eredménytelen a licit. Ha sikerül eladni a repteret, 120-140 milliárd forintos beruházással egy nemzetközi teherforgalmi légi kikötő épülhet meg.

Újabb tíz évre kapott megbízást az Orangeways Baján

Az első év kedvező tapasztalatai nyomán Baja város önkormányzata újabb tíz évre szóló közszolgáltatási szerződést írt alá az Orangeways Zrt.-vel. A 2010-ben megkezdett együttműködés eredményeként alapvetően megújult a Bács-Kiskun megyei város közösségi közlekedése: új, eddig ellátatlan városrészek kapcsolódtak be a város vérkeringésébe, miközben a rugalmasan bővülő jegy- és bérletstruktúrának köszönhetően a város lakói az eddiginél […]

A százéves Scania tehergépjármű-összeszerelő üzemegységet avatott Szentpéterváron

A Scania 1910-ben – exporttevékenysége kezdetén – az első külföldön értékesített járművét az oroszországi Szentpétervárra szállította le. A százéves évfordulóra a vállalat felavatta az új szentpétervári tehergépjármű-összeszerelő és felépítményező üzemet, amely főleg az orosz piacot szolgálja majd ki.

Logisztikai kockázatok az ellátási lánc mentén

A környezeti hatások változása az üzleti élet egészére kihat. Elegendő arra gondolni, ami a közelmúltban kezdődött és jelenleg is erőteljesen érzékelteti hatását, – a gazdasági világválság. A hitelpiaci válság hatására például több iparágban lett kritikus tényező a finanszírozottság. Érthető módon a gazdasági élet valamennyi területén minden szereplő biztonságra törekszik, igyekszik optimális gazdasági környezetben működtetni vállalkozását, […]

Ismét közlekedik a karácsonyi villamos!

Újra elindul a nagy sikerű karácsonyi UV villamos, amely útvonala idén tovább bővül, a 2A mellett hetente két napot a 19-es vonalon fog tölteni. Ismerjék meg a részleteket!

Tízmilliárdos MÁV kötvénykibocsátás, állami garanciával

Tízmilliárd forint értékű kötvényt bocsáthat ki a MÁV, amelyre és kamataira az állam garanciát vállal. A pénzt a pályavasút működtetésére költhetik.

Nem drágul a tömegközlekedés Budapesten

Nem emel árat a BKV januártól, mondta György István főpolgármester-helyettes az MR1-Kossuth Rádiónak.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes