Archive for november, 2010

Lezárult a záhonyi széles nyomtávú vasút-korszerűsítés első üteme

Lezárult a záhonyi széles nyomtávú vasúti alaphálózat korszerűsítésének első üteme – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfőn.

Biztonságosabb légi áruszállítás

Akciótervet készít az Európai Bizottság a légi áruszállítás és a postai küldemények biztonságáról. Siim Kallas, az EU végrehajtó testületének illetékes biztosa a magas szintű szakértői csoport képviselőivel tartott találkozóján számos javaslatot kapott a rendszer korszerűsítésére.

Több németországi járat késik vagy el sem indul Budapestről

Több frankfurti, és müncheni járat késik vagy el sem tud indulni a ferihegyi repülőtérről a németországi havazás miatt, de egy párizsi járat is csak késéssel tud felszállni – mondta Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója.

Célegyenesben a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram 2011-2013

1,8 milliárd forint pályázati forrás önkormányzati közlekedésbiztonsági beruházásokhoz

Magyarország a 13. legvonzóbb piac Európában

Az erős gazdasági növekedés mellett a kiskereskedelmi piacon a hazai szereplők túlsúlya jellemzi Németországot, ami idén is az elsőszámú célpont azon vállalatok számára, akik terjeszkednének a következő egy évben. Németország megtartotta vezető pozícióját, mint a leginkább vonzó kiskereskedelmi piac az európai, közel-keleti és afrikai régióban, ahol a nemzetközi kereskedelmi cégek 41 százaléka tervezi, hogy boltot […]

Vasutas szakszervezetek: 1,5 százalékos reálbér-emelésre van szükség

Az együttműködő vasutas szakszervezetek az elmúlt évek jövedelemalakulását is figyelembe véve indokoltnak tartják, hogy 2011-ben a vasutasbérek reálértéke átlagosan 1,5 százalékkal – a prognosztizált GDP-növekedés 50 százalékával – emelkedjen.

Bio-üzemanyaggal repül a Lufthansa!

Hat hónapig a kerozinhoz fele arányban bioüzemanyagot tankolnak a Lufthansa egyik Airbus A321 repülőjébe, s kísérlet alatt a Lufthansa mintegy 1500 tonnányi széndioxid kibocsátást takarít meg – jelentette be Wolfgang Mayrhuber, a Lufthansa vezérigazgatója. A német légitársaság az első, amely kereskedelmi légijáratot üzemeltet ilyen hajtóanyaggal.

Cáfolat és kompenzáció

Kompenzál és cáfol a BKV. Euróval fizethetünk a pénztárban. Újfajta utas tájékoztatót tesztel a WiLi. Híreink délelőtt.

Beruházás, 2010. III. negyedév

2010 III. negyedévében a nemzetgazdasági beruházások volumene 1,9%-kal, 2010 első három negyedévében 4,2%-kal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Ipari termelői árak, 2010. október

Az ipar belföldi értékesítési árai 2010 októberében az előző havihoz viszonyítva 0,2%-kal alacsonyabbak lettek, a 2009. októberivel összehasonlítva 10,0%-kal emelkedtek. Az ipari exportértékesítés forintban mért árai a 2010. szeptemberinél 1,3%-kal alacsonyabbak, a 2009. októberinél 4,4%-kal magasabbak voltak. A belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak az előző havihoz képest 0,8%-kal csökkentek, az egy […]

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes