Archive for augusztus, 2010

Átadták az árvízi helyreállítás első elkészült épületegyüttesét Felsőzsolcán

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Wáberer György, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum alapítója, Fehér Attila, Felsőzsolca polgármestere és Scheer Sándor a Market Építő Zrt. vezérigazgatója a mai napon (2010. augusztus 31-én) átadták azt a lakóparkot, amely a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórumhoz csatlakozott vállalatok önkéntes felajánlásából rekordidő, 30 nap alatt készült el.

MOL-MKFE: 2 milliárdot tankolunk a költségvetésbe!

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) mikro-, kis- és középvállalkozó tagjai legalább 2 milliárd forinttal javítják a költségvetés bevételét azzal, hogy az egyesület új szolgáltatásainak köszönhetően Magyarországon tankolnak. Erről, valamint a kereskedelmi gázolajár magyarországi bevezetésének lehetőségéről, s a tehergépjárművek budapesti behajtását segítő új szolgáltatásunkról tartottak sajtótájékoztatót kedden. (A képen Vereczkey Zoltán, az MKFE elnöke látható.)

Új irányokat követve

Világszerte egyre nagyobb teret hódítanak a megújuló energia előállítására irányuló beruházások, melyek fontossága az elkövetkező években várhatóan csak fokozódik. A SPAR Magyarország Kft. legújabb üllői logisztikai központjának kivitelezésénél is a környezetvédelem játszott szerepet…

Zöld trend a tengereken – ilyenek lehetnek a jövő hajói

A jövőben a tengeri szállításban is komoly szerepet kaphatnak a szélenergiát hasznosító hajók, amelyek fejlesztése már gőzerővel folyik. A "zöld monstrumok" egyrészt könnyebben kielégítik az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásokat, másrészt lényegesen kevesebbet fogyasztanak hagyományos társaiknál – nem csoda, hogy egyedi fuvarozásra már most használják őket. Mfor.hu háttér.

A Bombardier Szlovákiába készül

Az egyebek mellett mozdonyokat és repülőket gyártó kanadai Bombardier várhatóan rövidesen vállalkozást indít Szlovákiában – írja a Napi Gazdaság a Hospodárske Noviny szlovák gazdasági napilapra hivatkozva.

Begyorsított a német vasút

A gazdasági élénküléssel ismét jelentősen emelkedik a vasúti teherszállítás volumene Németországban. Az első félévben 173,9 millió tonna árut továbbítottak vasúton, 18,1 százalékkal többet, mint a tavalyi első hat hónapban.

Több mint 100 munkahelyet teremt Mórahalmon a RAGT

Mórahalmon, a helyi agrár-ipari parkban alakítja ki új, teljes Kelet-Európát kiszolgáló vetőmag-feldolgozó és csomagoló üzemét, elosztó központját a RAGT Semences – jelentette be Didier Nury, a francia cég általános ellátási igazgatója hétfőn a homokháti kisvárosban.

Újabb buszt tesztel a BKV

A szóló és csuklós Credo Citadell után a Kravtex midibusza is bemutatkozik a fővárosban. A csaknem tíz méter hosszú, alacsony belépésű kocsi augusztus 31. és szeptember 5. között a 39-es busz vonalán fog járni. A menetrend szerint közlekedő Credo-buszon ingyenesen utazhatnak.

Beruházás, 2010. II. negyedév

2010 II. negyedévében a nemzetgazdasági beruházások volumene 4,9%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, az I. félévben pedig 5,5%-kal volt kisebb az egy évvel korábbinál. A nemzetgazdasági beruházások az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított volumenindexek szerint 0,6%-kal mérséklődtek.

Ipari termelői árak, 2010. július

Az ipar belföldi értékesítési árai 2010 júliusában az előző havihoz viszonyítva 0,6%-kal csökkentek, a 2009. júliusival összehasonlítva 9,9%-kal emelkedtek. Az ipari exportértékesítés árai a 2010. júniusinál 1,0, a 2009. júliusinál 7,5%-kal magasabbak voltak. A belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak az előző havihoz képest 0,2, az egy évvel korábbihoz mérten 8,7%-kal nőttek. […]

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes