2008-ban is sikeres volt az audit a MÁV Cargónál

A MÁV Cargo Zrt. minőségirányítási rendszerének felügyeleti auditjára 2008. szeptember 15-19. között került sor, amelynek során az ÉMITÜV Süd Kft. auditorai felülvizsgálták, hogy a társaság minőségirányítási rendszere megfelel-e az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány követelményeinek.

Az audit különlegessége volt, hogy a társaság minőségirányítási rendszere „területi" lefedettség szempontjából teljessé vált, ugyanis a 2003-as indulás óta először vizsgálták a MÁV Cargo Zrt. valamennyi szolgálati helyét.

A pozitív megállapítások mellett egyéb, a minőségirányítási rendszert érintő javaslatok is feljegyzésre kerültek, de elmondható, hogy a tanúsításra veszélyt jelentő eltérés nem merült fel. A társaság árufuvarozási, valamint a kapcsolódó kereskedelmi és üzemeltetési folyamatira vonatkozó MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti tanúsítványa 2009. augusztus végéig érvényes. A 2009-es audit kiemelt fontosságú lesz, hiszen amellett, hogy a 3 év leteltével megújító auditot kell tartani a tanúsítás fenntartása érdekében, a MÁV Cargo privatizációja is új körülményeket jelent. A sikeres tanúsítás feltételeinek megteremtése mellett 2009-ben nagy hangsúlyt kell fektetni a Rail Cargo Austria és a MÁV Cargo Zrt. minőségirányítási rendszereinek harmonizációjára is.

A cikk részletei –>

- integratorforum.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes