Zöld vágányzár

A szeptember nemcsak az iskolásoknak, de a HÉV-vel utazóknak sem lesz könnyű. A szeptemberi hétvégéken két zöld vonalon is forgalomkorlátozás lesz; Gödöllő, Csömör és Ráckeve felé egy-egy szakaszon buszokkal pótolják a HÉV-szerelvényeket.

title

 

A vágányok halaszthatatlan karbantartása miatt vágányzárat rendeltek el két budapesti HÉV-vonalon. A munkákat a megnövekedett iskolaidei forgalomra tekintettel csak hétvégi napokon végzik, így viszont azok az egész hónapban folytatódnak. A négy hétvége mindegyikén H1 jelzéssel pótlóbusz viszi az utasokat az Örs vezér tere és Cinkota között, a HÉV-szerelvények pedig innen indulnak a külső, gödöllői és csömöri végállomások felé. Az autóbuszokra a Veres Péter úti buszmegállókban (44,92), a HÉV-megállók közvetlen közelében lehet felszállni, az Örs vezér terén szintén a 44-es és 244-es busz megállójába költöztették a pótlóbuszokat. A járművek a cinkotai HÉV-állomás melletti fordulóban fordulnak vissza, felszállni az éjszakai járatok megállójában lehet.

Ugyancsak minden szeptemberi hétvégén korlátozások várhatók a ráckevei HÉV-vonal forgalmában is. Harmadika és hatodika, tizenhetedike és huszadika, továbbá huszonnegyedike és huszonhetedike között a HÉV-szerelvények megosztva közlekednek, egyrészt a vágóhídi végállomás és a soroksári Hősök tere között, valamint Dunaharaszti külsőtől kifelé, Tököl és Ráckeve felé. A köztes szakaszon autóbuszokkal lehet utazni, melyekre a Hősök terén a 66-66E, a Szent István utcában és a Millenniumtelepen pedig a 966-os éjszakai járat megállójában lehet felszállni. A dunaharaszti végállomás a HÉV-megálló mellett, a helyi járat megállója mögött található.
Szeptember 11-12-én a teljes budapesti szakaszt lezárják a forgalom elől, ezen a két napon a HÉV Dunaharaszti külsőtől kifelé közlekedik, befelé autóbuszt kell használni. A belső szakaszon a pótlók a 23-as, majd a 66-66E járatok megállóit használják.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes